סביצ'ה קולרבי טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סביצ'ה קולרבי טבעוני

הגרסה הטבעונית לסביצ'ה עולה הרבה מאוד פעמים על המקור וכאן עם קולרבי, לא תרגישו בחסרון הדג

דרגת קושי: קל
סביצ'ה קולרבי
דודו בכר

סביצ'ה הוא מאכל מעודן ועם זאת של ניואנסים. מקורו של הסביצ'ה אמנם בפרו, אבל אין מסעדה על חוף ים במקסיקו בה לא תמצאו וריאציה כזו או אחרת שלו.

במקור מכינים סביצ'ה עם דגים ופירות ים, אך כמו כמעט כל מאכל, גם אותו אפשר לטבען בקלות והתוצאה, גם אם שונה מהמקור, מעניינת ומוצדקת ביותר.

על מנת לכבוש את הירק, ישתמשו המהדרין במיץ ליים, שהוא מעט פחות חומצי ממיץ לימון. אך אם אין ליים בנמצא, מיץ לימון (טרי כמובן!) מדולל במעט מים, יעשה את העבודה. בנוסף בצל גם הוא חלק מהכבישה, ועדיף להשתמש בבצל לבן, כמו המקסיקנים, שטעמו עדין יותר מהבצל הרגיל. במקסיקו יוסיפו שעועית שחורה מבושלת, כוסברה כמובן, או פטרוזיליה.

במתכון השתמשתי בקולרבי כמרכיב העיקרי, אבל גם טופו יכול בהחלט להתאים. במקרה זה, אחרי ערבוב כל המרכיבים, מומלץ להשאיר עוד כחצי שעה במקרר על מנת שהטעמים ייספגו.

את הסביצ'ה נהוג במקסיקו להגיש על טוסטדה עשויה מטורטיה תירס בצורות שונות. לעיתים אפילו בצורת קערית.
 

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

ל-6 מנות:

2 קולרבי חתוכים לקוביות קטנות

מיץ מלימון אחד

1 עגבנייה קצוצה

1 צ'ילי חלפניו, טרי או כבוש

כוסברה קצוצה

בצל לבן קטן קצוץ דק

6 זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים לפרוסות

3-2 כפות קטשופ

2 כף שמן זית

מלח ופלפל

4 טוסטדות או 4 טורטיות תירס

הוראות הכנה

להשרות את הקולרבי והבצל במיץ לימון במשך שעה-שעה וחצי.

לסנן את הקולרבי והבצל (לשמור את מיץ הלימון).

להוסיף את העגבנייה, הפלפל החריף, כוסברה, זיתים, קטשופ, שמן זית, מלח ופלפל.

אם לא השגתם טוסטדות, חממו מחבת יבשה וקלו את הטורטיות משני הצדדים, עד שיהיו פריכות.

להגיש מקורר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות