חטיף פליאו שיפתור לכם את החשק למתוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חטיף פליאו שיפתור לכם את החשק למתוק

אם כבר גחמה למשהו מתוק – אז שיהיה מתוק נכון: עם אחוזי סוכרים נמוכים ומקורם טבעי לחלוטין. השף נעם דקרס (מבית האוכל ביסל'ה) עם מתכון למי שמוכן לוותר על שוקולד חלב

דרגת קושי: קל
חטיף פליאו של נעם דקרס
דודו בכר

הרבה מאוד פעמים אני שומע  שמדברים על תזונת פליאו כטרנד, או דיאטה. כמי ששקוע בזה עמוק צריך להבין: פליאו זה דרך חיים, לא דיאטה ובטח לא טרנד. היתרונות הבולטים של דרך החיים הזאת הם פשוטים – אוכלים טוב, לא סופרים קלוריות, לא שוקלים מנות, מרגישים את התוצאות – לא רק רואים אותן ולא חיים לפי דפוסים אלא חיים לפי הגוף. אוכלים כשרעבים.

למה? כי הגוף שלנו הכי חכם. לא המוח ולא הגחמות שלנו. רוצים לראות אם יש לכם רמה מסוימת של רגישות ללקטוז? הימנעו ממוצרי חלב לשבועיים. אחרי זה אתם כבר תדעו אם לגוף שלכם יותר טוב בלי מוצרי חלב או לא. בא לכם משהו מתוק? תאכלו חצי בננה וחכו עשר דקות. הרצון למשהו מתוק יעבור כלא היה. נסו ותבינו.

צריך להבין שהגוף שלנו הורגל לטעמים שאינם טבעיים בעוצמתם. כמויות הסוכר והמלח המוספים במזון מעובד הן גבוהות ביותר (ולא לחינם יוצאים ארגוני הבריאות בקמפיינים על כך). אפשר להבין את זה היטב לאחר כמה שבועות של תזונת פליאו – שוקולד חלב ירגיש מתוק עד כדי בחילה וצ'יפס משקית מלוח כים המלח. לא לטעמים האלו הטבע התכוון, אלא תעשיית המזון והם משרתים בעיקר אותה ואת תעשיית התרופות בעקיפין (סוכרת סוג 2, למשל).

אז אם כבר גחמה למתוק – אז מתוק נכון. מתוק נכון הוא עם אחוזי סוכרים נמוכים מאד ומקור הסוכרים הוא טבעי לחלוטין. את הרגשת העושר והאופי המתוק נותנים בעיקר שאר המרכיבים – שמן קוקוס, קקאו איכותי ועוד.

נעם דקרס הוא שף בית האוכל הבריא ביסל'ה

65תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 6

רכיבים

250 גרם אגוזי מלך קלופים

250 גרם שקדים קלופים

100 גרם מקדמיה קלופים

200 גרם חמאה קרה

100 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה

4 כפות גדושות קקאו מאיכות מעולה

4-6 כפות סילאן 100% או מייפל 100%

הוראות הכנה

שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד, לא חלק ומעט גרגרי.

מעבירים לתבנית ומשטחים לגובה אחיד. מניחים במקרר ללילה.

חותכים לקוביות בגודל הרצוי ומעבירים לקופסה. מאחסנים במקרר. אפשר לאחסן לכמה שבועות.

רוצים לגוון? תוסיפו רבע כפית קינמון טחון, או כמה כפות של שבבי פולי קקאו, או פירות יער מיובשים ללא סוכר, או את הכל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות