מתכון

צ׳אטני תפוחים

מטבל הודי חמוץ-מתוק שמלווה נהדר תבשילי בשר, טלה ועוף

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צ'טני
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כוס גדושה

במקור הצ'אטני החמוץ־מתוק הזה הוכן ממנגו ירוק (בוסר). ניתן להחליף אותו בתפוחים ירוקים חמצמצים, כפי שמופיע במתכון, או בתערובת שווה של תפוחים וקיווי. מגישים את הצ'אטני לצד תבשילי בשר, טלה ועוף.

רכיבים

  • 1 שן שום קלופה
  • פיסת ג'ינג'ר באורך 3–4 ס"מ, קלופה (10 גרם נטו)
  • 1/2 כוס עלי כוסברה שטופים
  • 1/4 כוס עלי נענע שטופים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף או יותר לפי הטעם
  • 1 תפוח עץ ירוק חמצמץ (גרני סמית) קלוף, מגולען וחתוך לרבעים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מים
  • צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות

הוראות הכנה

שמים את כל החומרים (פרט לצ'ילי) בקערת מעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מחית עדינה.

אם המחית חריפה מדי מוסיפים עוד חצי תפוח וטוחנים.

מוסיפים טבעות צ'ילי, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

תגובות