מתכון

עוגיות שקדים ממכרות עם אגוזי לוז ותבלינים

זהירות ממכר, עוגיות מהסוג הזה שאי אפשר לאכול רק אחת. מתכון של הקונדיטורית נופר צור (מקונדיטוריית שו-שו)

נופר צור, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נופר צור, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגיות שקדים, אגוזי לוז ותבלינים
צילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 240 גרם חמאה רכה
  • 125 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה M (50 גרם)
  • חלמון מביצה אחת (20 גרם חלמון)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 340 גרם קמח לבן
  • 80 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
  • 30 גרם שקדים טחונים
  • 1/4 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והווניל לקרם.

מוסיפים את הביצה, החלמון והמלח ומעבדים עד לאיחוד החומרים.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (קמח, תבלינים, ואגוזים)

ומוסיפים לקערת המיקסר בבת אחת.

מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לשתי שקיות סנדוויץ׳ ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ.

מעבירים לקירור על משטח ישר, לשעתיים.

חותכים את שולי השקית ומקלפים את החלק העליון שלה.

חותכים לריבועים בגודל הרצוי, בעזרת סכין ארוכה ומשוננת.

מסדרים על מגש המרופד בנייר אפייה, במרווחים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 20-15 דקות.

העוגיות אמורות להזהיב מעט.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ