כרוב ממולא באורז וירקות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כרוב ממולא באורז וירקות

הגרסה הצמחונית של כרוב ממולא. עשירה בירקות ומשביעה

דרגת קושי: קל
כרוב ממולא באורז וירקות
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

כרוב לבן בינוני

2 כוסות אורז לבן שטוף

3 שיני שום קצוצות

2 עגבניות מגורדות

2 קישואים קצוצים לקוביות קטנטנות

גמבה קצוצה

גזר חתוך לקוביות קטנות

כף רסק עגבניות

מלח

פלפל לבן

לרוטב:

2 בצלים קצוצים

קופסה של רסק עגבנית

ליטר ציר ירקות

הוראות הכנה

מניחים את הכרוב במים רותחים, עד שהוא נפרד מעליו.

מעבירים את העלים מיד למי קרח ומצננים.

מעבירים את האורז לקערה ויוצקים מים רותחים (לאידוי קצר). מסננים ומצננים.

מוסיפים לאורז את התבלינים, כף הרסק והירקות הקצוצים ומערבבים.

מכינים סיר רחב עם מעט שמן זית. לוקחים עלה כרוב ומניחים במרכזו כף ממלית האורז והירקות. מקפלים את העלה ומניחים בסיר עם הקיפול למטה. ממשיכים למלא את עלי הכרוב ומסדרים בסיר (שכבה אחת ומעליה שכבה נוספת של כרוב ממולא).

בסיר נפרד מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שקיפות. מוסיפים את קופסת הרסק ואת ציר הירקות ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. שופכים את הרוטב לסיר הכרוב הממולא. מניחים במרכז צלחת כמשקולת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש בינונית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות