מתכון

כרוב ממולא באורז וירקות

הגרסה הצמחונית של כרוב ממולא. עשירה בירקות ומשביעה

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
כרוב ממולא באורז וירקות
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • כרוב לבן בינוני
  • 2 כוסות אורז לבן שטוף
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 2 קישואים קצוצים לקוביות קטנטנות
  • גמבה קצוצה
  • גזר חתוך לקוביות קטנות
  • כף רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל לבן

לרוטב

  • 2 בצלים קצוצים
  • קופסה של רסק עגבנית
  • ליטר ציר ירקות

הוראות הכנה

מניחים את הכרוב במים רותחים, עד שהוא נפרד מעליו.

מעבירים את העלים מיד למי קרח ומצננים.

מעבירים את האורז לקערה ויוצקים מים רותחים (לאידוי קצר). מסננים ומצננים.

מוסיפים לאורז את התבלינים, כף הרסק והירקות הקצוצים ומערבבים.

מכינים סיר רחב עם מעט שמן זית. לוקחים עלה כרוב ומניחים במרכזו כף ממלית האורז והירקות. מקפלים את העלה ומניחים בסיר עם הקיפול למטה. ממשיכים למלא את עלי הכרוב ומסדרים בסיר (שכבה אחת ומעליה שכבה נוספת של כרוב ממולא).

בסיר נפרד מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שקיפות. מוסיפים את קופסת הרסק ואת ציר הירקות ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. שופכים את הרוטב לסיר הכרוב הממולא. מניחים במרכז צלחת כמשקולת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש בינונית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ