ירקות ממולאים באורז ובעוף בסיר אחד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ירקות ממולאים באורז ובעוף בסיר אחד

חצילים, פלפלים וקישואים שאפשר למלא בסיר אחד

דרגת קושי: קל
סיר ירקות ממולאים באורז ובעוף
תומר אפלבאום
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

300 גרם אורז

150 גרם בשר עוף טחון

5 בצלים לבנים בינוניים

2 עגבניות

3 קישואים גדולים

3 פלפלים אדומים (גמבה)

5 בייבי חצילים

חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי

ליטר ציר עוף

3 עלי דפנה

רבע כפית בהרט

כף גדושה של רסק עגבניות

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

שמן

הוראות הכנה

חולטים את האורז במים רותחים על אש נמוכה במשך 10 דקות, עד חצי בישול. מסננים את האורז ומניחים בצד.

במחבת עם מעט שמן מטגנים שני בצלים קצוצים עד שקיפות, מוסיפים את האורז ומטגנים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד למשך שלוש דקות נוספות, מכבים את האש ומניחים בצד. בעזרת סכין פריזיאן מרוקנים את תכולת הקישואים, הבצלים והבייבי חצילים להכנה לקראת המילוי. בקערת ערבוב מערבבים את האורז והעוף ומתבלים במעט פלפל שחור, מלח ובהרט. ממלאים את הירקות המרוקנים במלית עד 3/4 גובה (כדי להשאיר מעט מקום לתפיחת המלית) ומתחילים לסדר את הירקות הממולאים בתחתית סיר עמוק ורחב.

יוצקים על הירקות את ציר העוף ומוסיפים כף גרגירי פלפל אנגלי ועלי דפנה. מעבירים את הסיר לכיריים ומדליקים אש גבוהה עד שהציר מגיע לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-50 דקות. לפני סיום הבישול מוסיפים את רסק העגבניות כדי להסמיך את ציר הבישול. טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות