מתכון

ירקות ממולאים באורז ובעוף בסיר אחד

חצילים, פלפלים וקישואים שאפשר למלא בסיר אחד

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סיר ירקות ממולאים באורז ובעוף

רכיבים

  • 300 גרם אורז
  • 150 גרם בשר עוף טחון
  • 5 בצלים לבנים בינוניים
  • 2 עגבניות
  • 3 קישואים גדולים
  • 3 פלפלים אדומים (גמבה)
  • 5 בייבי חצילים
  • חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • ליטר ציר עוף
  • 3 עלי דפנה
  • רבע כפית בהרט
  • כף גדושה של רסק עגבניות
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם
  • שמן

הוראות הכנה

חולטים את האורז במים רותחים על אש נמוכה במשך 10 דקות, עד חצי בישול. מסננים את האורז ומניחים בצד.

במחבת עם מעט שמן מטגנים שני בצלים קצוצים עד שקיפות, מוסיפים את האורז ומטגנים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד למשך שלוש דקות נוספות, מכבים את האש ומניחים בצד. בעזרת סכין פריזיאן מרוקנים את תכולת הקישואים, הבצלים והבייבי חצילים להכנה לקראת המילוי. בקערת ערבוב מערבבים את האורז והעוף ומתבלים במעט פלפל שחור, מלח ובהרט. ממלאים את הירקות המרוקנים במלית עד 3/4 גובה (כדי להשאיר מעט מקום לתפיחת המלית) ומתחילים לסדר את הירקות הממולאים בתחתית סיר עמוק ורחב.

יוצקים על הירקות את ציר העוף ומוסיפים כף גרגירי פלפל אנגלי ועלי דפנה. מעבירים את הסיר לכיריים ומדליקים אש גבוהה עד שהציר מגיע לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-50 דקות. לפני סיום הבישול מוסיפים את רסק העגבניות כדי להסמיך את ציר הבישול. טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל.

תגובות