מתכון

פאד תאי של בית תאילנדי

זוהי המנה התאילנדית המפורסמת ביותר במערב, אבל התאילנדי הממוצע אוכל פאד תאי פעמים בודדות בשנה, אם בכלל. בהחלט מדובר במנה קלה יחסית להכנה במטבח הביתי

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(40)
דרגת קושי:קל
פאד-תאי

רכיבים

  • 100 גרם אטריות אורז מושרות במים (כשעתיים לפני ההכנה)
  • 100 גרם חזה עוף חתוך לרצועות או טופו חתוך לקוביות
  • חופן גדוש של נבטים
  • גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות של כ-5 ס"מ
  • ביצה מקושקשת
  • כף בוטנים קלויים כתושים
  • 4 כפות סויה בהירה
  • 3-2 כפיות סוכר (מומלץ סוכר דקלים)
  • רוטב דגים - לפי הטעם

הוראות הכנה

מקשקשים את הביצה בווק עם השמן. מוסיפים את העוף / הטופו ל-2 דקות בישול ולאחר מכן מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך מוחלט של האטריות (כ-5 דקות). מוסיפים את הסויה, הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לערבב כ-4 דקות, עד לקבלת טעם שווה לכל האטריות. לאחר מכן מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים / מקפיצים דקה וחצי נוספת.

מגישים בצלחת ומפזרים את הבוטנים מעל.

מומלץ להגיש לצד פלפל חריף כתוש יבש.

תגובות