פאד קפאו של בית תאילנדי

בשר קצוץ ומתובל על מצע אורז ומעל הכל - ביצת עין או בקיצור חגיגה של טעמים

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאד קפאו
צילום: דודו בכר
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

פאד קפאו היא ללא ספק הגרסה התאילנדית להמבורגר ודוגמה קלאסית למנה אישית. היא מורכבת מבשר קצוץ ומתובל שבושל, על מצע אורז, ומעל הכל ביצת עין או חביתה. חגיגה של טעמים וארוחה מלאה ומזינה שנותנת אנרגיה להמשך היום.

רכיבים

  • מנה של אורז לבן מבושל
  • 200 גרם בשר בקר / בשר לבן קצוץ (20%-30% שומן)
  • 1/2 בצל לבן חתוך לפרוסות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • פלפל חריף ירוק, פרוס לרצועות
  • פלפל חריף אדום, פרוס לרצועות
  • 3 גבעולי בזיליקום תאילנדי
  • 2 כפות סויה בהירה
  • 4 כפות שמן
  • כף רוטב צדפות (לא חובה, אפשר גם רוטב אויסטר מפטריות)
  • חצי כפית סוכר
  • קורט מלח
  • ביצה

הוראות הכנה

מחממים שמן בווק ומטגנים במשך שתי דקות את השום, הצ'ילי והבצל. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים עד שמוכן בכ-80%. מתבלים בסויה, סוכר, מלח ורוטב צדפות.

מסדרים בצלחת הגשה אורז לבן מבושל.

כשהבשר מוכן מוסיפים את הבזיליקום לבישול קצרצר ומניחים בנדיבות על האורז.

במחבת נפרדת מטגנים ביצת עין ומניחים על הבשר המבושל.

מגישים לצד רוטב מי דגים ופלפל טרי קצוץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ