סלמורחו מקורדובה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלמורחו מקורדובה

מרק עגבניות קר וחלק שקשה להאמין שאין בו שמנת. מתכון של השף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס

דרגת קושי: קל
מרק סלמורחו מקורדובה
דודו בכר

סלמורחו (Salmorejo) הוא מרק עגבניות חלק מאוד, עד שנדמה שיש בו שמנת. למעשה הסוד הוא כמות נכבדת של שמן זית.

הסלמורחו הוא הסמל של העיר קורדובה שבאנדלוסיה, בדרום ספרד. כל ארוחה בקורדובה מתחילה בסלמורחו.

המנה חקוקה לא רק בלבם של תושבי קורדובה, אלא אף ברחובות העיר עצמם. המתכון ההיסטורי חרות על אבני הרחוב ועל שלטים ברובע העתיק בעיר, שבו התגוררה בעבר הרחוק מאוד קהילה יהודית גדולה ומשגשגת.

אולי בגלל זה, לפי הפולקלור, סלמורחו היה המרק שהרמב"ם, שהתגורר בקורדובה, אהב מאוד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם עגבניות

10 מ"ל חומץ תפוחים

½ שן שום כתושה

80 מ"ל שמן זית

80 מ"ל שמן חמניות

50 גרם לחם לבן (רק החלק הפנימי)

מלח ופלפל לפי הטעם

3-2 טיפות טבסקו

הוראות הכנה

טוחנים את העגבניות עם החומץ, השום והלחם.

מוסיפים את שמנים בזילוף אטי, תוך כדי ערבוב במטרפה.

מוסיפים טבסקו, מלח ופלפל לפי הטעם.

מכניסים למקרר לשעה בערך.

מגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות