אחו בלנקו דה מוקלינחו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אחו בלנקו דה מוקלינחו

מרק קר מהמטבח הספרדי שיש בו לא מעט שקדים ותורמוסים וטוויסט מעקצץ של שום

דרגת קושי: קל
אחו בלנקו דה מוקלינחו
דודו בכר

בתרגום מילולי, שמו של מרק זה (בספרדית, Ajo Blanco de Moclinejo) הוא שום לבן. אבל למעשה, במרק יש בעיקר שקדים, תורמוס, הרבה שמן זית ורק מעט שום.

השימוש בשקדים ובתורמוס מעיד על השפעה מורית, שמורגשת מאוד באזור שבו שוכנת העיר מאלגה, שם הומצא המרק. האזור מכונה אקסארקיה (axarquia), כלומר "מהמזרח". גם שם האזור מגיע מהשפה הערבית.

מקורו של המרק בכפר מוקלינחו (Moclinejo). כל בתי הכפר צבועים לבן והוא ידוע בכינויו pueblos blancos.

מומלץ ללוות את המרק עם כוסית קטנה של פדרו חימנס מאותו אזור, או בכוסית של כל שרי יבש אחר.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

150 גרם שקדים קלופים (מושרים במים קרים למשך לילה במקרר)

200 גרם תורמוסים קלופים (מושרים במים קרים למשך לילה במקרר)

130 גרם לחם אחיד, רק החלק הלבן

250 מ"ל שמן זית כתית מעולה

50 מ"ל חומץ תפוחים

1 שן שום

הוראות הכנה

טוחנים במעבד מזון את הלחם, השום, השקדים והתורמוסים עם חצי מכמות שמן הזית, עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את שאר השמן ואת חומץ התפוחים לאט, תוך כדי טחינה.

מעבירים את המרק במסננת, להוצאת חלקי קליפות, ומגישים.

ניתן לקשט בשומשום, פרוסה של אפרסק או שזיף ו-3-2 ענבים ירוקים גדולים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות