מתכון |

אחו בלנקו: מרק ספרדי קר

מרק קר מהמטבח הספרדי שיש בו לא מעט שקדים ותורמוסים וטוויסט מעקצץ של שום

ויקטור גלוגר, שף אורח
אחו בלנקו דה מוקלינחו
ויקטור גלוגר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל

בתרגום מילולי, שמו של מרק זה (בספרדית, Ajo Blanco de Moclinejo) הוא שום לבן. אבל למעשה, במרק יש בעיקר שקדים, תורמוס, הרבה שמן זית ורק מעט שום.

השימוש בשקדים ובתורמוס מעיד על השפעה מורית, שמורגשת מאוד באזור שבו שוכנת העיר מאלגה, שם הומצא המרק. האזור מכונה אקסארקיה (axarquia), כלומר "מהמזרח". גם שם האזור מגיע מהשפה הערבית.

מקורו של המרק בכפר מוקלינחו (Moclinejo). כל בתי הכפר צבועים לבן והוא ידוע בכינויו pueblos blancos.

מומלץ ללוות את המרק עם כוסית קטנה של פדרו חימנס מאותו אזור, או בכוסית של כל שרי יבש אחר.

רכיבים

  • 150 גרם שקדים קלופים (מושרים במים קרים למשך לילה במקרר)

  • 200 גרם תורמוסים קלופים (מושרים במים קרים למשך לילה במקרר)

  • 130 גרם לחם אחיד, רק החלק הלבן

  • 250 מ"ל שמן זית כתית מעולה

  • 50 מ"ל חומץ תפוחים

  • 1 שן שום

הוראות הכנה

טוחנים במעבד מזון את הלחם, השום, השקדים והתורמוסים עם חצי מכמות שמן הזית, עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את שאר השמן ואת חומץ התפוחים לאט, תוך כדי טחינה.

מעבירים את המרק במסננת, להוצאת חלקי קליפות, ומגישים.

ניתן לקשט בשומשום, פרוסה של אפרסק או שזיף ו-3-2 ענבים ירוקים גדולים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ