מתכון

מרק ספרדי קר של שקדים ותפוזים

פורה דה נרנחה הוא מרק קר של שקדים ותפוזים שמגיע מאזור החופים של מאלגה. מתכון של השף ויקטור גלוגר

ויקטור גלוגר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פורה דה נרנחה
צילום: דודו בכר
ויקטור גלוגר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מרק שקדים ותפוזים הנקרא בספרדית Porra Malagueña de Naranjas, שמגיע מאזור החופים של מאלגה. דומה לאחו בלנקו.

זהו מרק קיצי מרענן, ששותים עם שיפודי סרדינים על גחלים שמוגשים במסעדות הפזורות על החוף של מאלגה, הנקראות chiringuitos.

בשל פשטות המתכון, הסוד כאן הוא הקפדה על רכיבים משובחים בלבד: לחם בהיר ומיץ מתפוזים טריים, ולא חלילה מתרכיז או מעובד.

רכיבים

  • 1 שן שום
  • 300 גרם שקדים מולבנים (מושרים במים קרים למשך לילה במקרר)
  • 450 מ"ל מים
  • 500 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 150 גרם – לבן של לחם אחיד
  • 50 מ"ל שמן חמניות
  • 75 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם

הוראות הכנה

טוחנים במעבד מזון את הלחם, השום והשקדים עם שמן משני הסוגים, עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את המים ומיץ התפוזים לאט, תוך כדי טחינה.

מתבלים במלח ובמעט פלפל לבן לפי הטעם.

מעבירים את המרק במסננת, להוצאת חלקי קליפות, ומגישים.

אפשר לקשט בגרגרי רימון, פול ירוק, רצועות גמבה, תפוזים ושומשום.

תגובות