מרק קר של שקדים ותפוזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק קר של שקדים ותפוזים

פורה דה נרנחה הוא מרק קר של שקדים ותפוזים שמגיע מאזור החופים של מאלגה. מתכון של השף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס

דרגת קושי: קל
פורה דה נרנחה
דודו בכר

מרק שקדים ותפוזים הנקרא בספרדית Porra Malagueña de Naranjas, שמגיע מאזור החופים של מאלגה. דומה לאחו בלנקו.

זהו מרק קיצי מרענן, ששותים עם שיפודי סרדינים על גחלים שמוגשים במסעדות הפזורות על החוף של מאלגה, הנקראות chiringuitos.

בשל פשטות המתכון, הסוד כאן הוא הקפדה על רכיבים משובחים בלבד: לחם בהיר ומיץ מתפוזים טריים, ולא חלילה מתרכיז או מעובד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 שן שום

300 גרם שקדים מולבנים (מושרים במים קרים למשך לילה במקרר)

450 מ"ל מים

500 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי

150 גרם – לבן של לחם אחיד

50 מ"ל שמן חמניות

75 מ"ל שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

הוראות הכנה

טוחנים במעבד מזון את הלחם, השום והשקדים עם שמן משני הסוגים, עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את המים ומיץ התפוזים לאט, תוך כדי טחינה.

מתבלים במלח ובמעט פלפל לבן לפי הטעם.

מעבירים את המרק במסננת, להוצאת חלקי קליפות, ומגישים.

אפשר לקשט בגרגרי רימון, פול ירוק, רצועות גמבה, תפוזים ושומשום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות