גספאצ'ו קלאסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גספאצ'ו קלאסי

אין מתאים מהגספאצ'ו, מהמרקים הספרדיים העממיים והמוכרים ביותר בעולם, לימי הקיץ החמים. מתכון של ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס

דרגת קושי: קל
גספאצ'ו
דודו בכר

הגספאצ'ו (Gazpacho) הוא מרק מחוספס, עממי ואהוב. מנה שהיא גם מרק וגם סלט, שמקורה באנדלוסיה. עם גילוי העולם החדש – אמריקה – התגלתה גם העגבנייה ובספרד אימצו בשמחה את הירק האדמוני.

זהו מרק מרענן ומשביע. אפשר לשחק עם מידת הסמיכות וכמות הירקות – בהתאם להעדפות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1 ק"ג עגבניות

225 גרם בצל קצוץ

225 גרם גמבה קצוצה

340 גרם מלפפון ללא גרעינים

30 גרם שום

30 מ"ל חומץ בן יין אדום

45 מ"ל מיץ לימון

30 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

טבסקו לפי הטעם

2 ליטרים מיץ עגבניות

הוראות הכנה

חולטים ומגלענים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות גסות.

שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט מיץ העגבניות, וטוחנים היטב.

מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים מיץ עגבניות תוך כדי ערבוב במטרפה.

מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומגישים.

גספאצ'ו של ויקטור גלוגר
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות