מתכון

גספאצ'ו קלאסי

אין מתאים מהגספאצ'ו, מהמרקים הספרדיים העממיים והמוכרים ביותר בעולם, לימי הקיץ החמים. מתכון של ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס

ויקטור גלוגר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גספאצ'ו
צילום: דודו בכר
ויקטור גלוגר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

הגספאצ'ו (Gazpacho) הוא מרק מחוספס, עממי ואהוב. מנה שהיא גם מרק וגם סלט, שמקורה באנדלוסיה. עם גילוי העולם החדש – אמריקה – התגלתה גם העגבנייה ובספרד אימצו בשמחה את הירק האדמוני.

זהו מרק מרענן ומשביע. אפשר לשחק עם מידת הסמיכות וכמות הירקות – בהתאם להעדפות.

רכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות
  • 225 גרם בצל קצוץ
  • 225 גרם גמבה קצוצה
  • 340 גרם מלפפון ללא גרעינים
  • 30 גרם שום
  • 30 מ"ל חומץ בן יין אדום
  • 45 מ"ל מיץ לימון
  • 30 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • טבסקו לפי הטעם
  • 2 ליטרים מיץ עגבניות

הוראות הכנה

חולטים ומגלענים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות גסות.

שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט מיץ העגבניות, וטוחנים היטב.

מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים מיץ עגבניות תוך כדי ערבוב במטרפה.

מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומגישים.

גספאצ'ו של ויקטור גלוגר

תגובות