מתכון

הוואבוס ראנצ׳רוס: הגרסה המקסיקנית לשקשוקה

אם תרצו, הוואבוס ראנצ׳רוס זו הגרסה האמריקאית לשקשוקה. מחבת של ביצים, תפוחי אדמה ונקניקיות ברוטב עגבניות ופלפלים חריפים, צריכים יותר בשביל בוקר טוב?

איתן ששון, שף אורח, הדיינר של גוצ'ה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הואבוס ראנצ׳רוס
צילום: דודו בכר
איתן ששון, שף אורח, הדיינר של גוצ'ה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

השקשוקה המקסיקאית שכבשה את ארצות הברית משלבת בתוכה את הטעמים המקסיקאיים הנפלאים – חריפות, מתיקות וחמיצות. מנה שהיא כמו לונה פארק קולינרי בפה, שמכניסה הרבה צבע ליום חדש.

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 4 נקניקיות צ'וריזו חתוכות גס
  • 2 פלפל אדום קלוי ומקולף חתוך גס
  • 2 פלפל חריף טרי פרוס דק
  • 1 כף מחית צ'יפוטלה (פלפל חריף מעושן)
  • 2 כוסות (400 מ"ל) רוטב עגבניות – איזה שאוהבים להכין
  • 4 שיני שום פרוס
  • 4 תפוחי אדמה אדומים שבושלו בקליפתם במי מלח, חתוכים לקוביות גדולות

להגשה

  • טורטיות
  • אבוקדו
  • ליים
  • כוסברה (למי שאוהב)

הוראות הכנה

מחממים מחבת כבדה ומטגנים את הנקניקיות עד שהן משחימות.

מוסיפים רוטב עגבניות, שום, צ'יפוטלה ופלפל קלוי ומתבלים במלח.

מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות לאיחוד הטעמים.

מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ומערבבים. מבשלים 5 דקות נוספות.

שוברים את הביצים לתוך המחבת וממשיכים לבשל עד שהן מוכנות (מומלץ להשאיר את החלמון רך).

מפזרים מעל את פרוסות הפלפל החריף ומקשטים בעלי כוסברה.

מגישים בליווי ליים טרי, פלחי אבוקדו וטורטיות קלויות.

תגובות