אגז פלורנטין וסלמון צלוי ברוטב הולנדז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אגז פלורנטין וסלמון צלוי ברוטב הולנדז

בריוש, ביצים עלומות ורוטב הולנדז - שלוש הוכחות לכך שמדובר בארוחת הבוקר האמריקאית הטעימה ביותר

דרגת קושי: קל
אייגז פלורנטין
דודו בכר

אגדה אורבנית נפלאה מספרת איך נוצרה המנה המפורסמת הזו. למואל ס' בנדיקט, סוחר בבורסה בוול סטריט, הגה אותה ב-1894, במלון במנהטן. בנדיקט אהב מאוד לשתות ובכל בוקר רצה לאכול משהו שיפיג את תחושת ההאנגואבר. הוא פנה לשף של המלון, וזה יצר מנה המשלבת בריוש וביצים עלומות עם רוטב הולנדז. השף קיבל תגובות מחמיאות ובחר להכניס את המנה לתפריט וקרא לה על שמו של הוגה הרעיון. כך נוצרה ארוחת הבוקר האמריקאית המפורסמת ביותר, ולדעתי גם הטובה והטעימה מכולן.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

לרוטב הולנדז

2 חלמונים 

כפית חומץ איכותי

כפית חרדל חלק

חצי כפית מלח

כמה טיפות רוטב חריף (סריראצ׳ה או טבסקו)

100 גרם חמאה מומסת 

 

למנה

250 גרם תרד טרי

200 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ 

2 לחמניות בריוש או לחמנייה מתוקה אחרת, חצויות 

2 שיני שום 

שמן זית 

מלח ופלפל

 

4 ביצים, הכי טריות שאפשר 

הוראות הכנה

הרוטב

טורפים את החלמונים עם מלח, חומץ, חרדל וסריראצ׳ה בקערה מעל סיר מים רותחים (בן מארי), עד שהתערובת מתחממת ומסמיכה. 

מוסיפים את החמאה בזילוף אטי, תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה עד שנוצרת אמולסיה. 

הרוטב אמור להיות סמיך ואחיד. 

שומרים את הרוטב עד להגשה במקום חמים.

 

הביצים העלומות:

מרתיחים 1 ליטר מים בסיר בינוני ומוסיפים כף חומץ.

שוברים את הביצים לקערה קטנה ומניחים אחת אחת בזהירות במים הרותחים. 

מבשלים ברתיחה עדינה כ-2 דקות, עד שהחלבון מתייצב אך החלמון עדיין רך.

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת מטבח נקייה, כדי לספוג את המים.

 

מחממים מחבת שטוחה ורחבה (רצוי מחבת כבדה) וקולים את פני הלחמניות עם מעט חמאה עד שהן זהובות ופריכות. מניחים את הלחמניות בצד.

מברישים את נתחי הסלמון במעט שמן ומתבלים במלח ופלפל.

צולים את הסלמון במחבת חמה על אש גבוהה עד שמשחים, כ-3 דקות. הופכים וצולים 2 דקות נוספות. מניחים בצד. 

מניחים במחבת את השום והתרד ומתבלים במעט מלח ופלפל. מקפיצים מעט ומבשלים עד שהתרד מתרכך. מסננים מהנוזלים.

מניחים בצלחת את הלחמניות ועליהן מסדרים את התרד. מעל מניחים נתח של סלמון צלוי ומעליו ביצה עלומה.

יוצקים על הכל את רוטב ההולנדז ומגישים.

אפשר ללוות את המנה בתפוחי אדמה אפויים או מטוגנים (הום פרייז).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות