מתכון

פנקייק עם בייקון פריך ומייפל טהור

כוכב ארוחת הבוקר – עבה או דק, בערימות או פרוס על הצלחת עם תוספת מושחתת להפליא (שאפשר גם בלעדיה)

איתן ששון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פנקייק עם בייקון
צילום: דודו בכר
איתן ששון, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

הם מוגשים באין ספור וריאציות בכל העולם ובארה"ב הם כוכב ארוחת הבוקר – עבים או דקים, בערימות או פרוסים על הצלחת. מכיוון שהם לא כבדים ומוכנים מבלילה קלילה, הם מתאימים לארוחת הבוקר. ניתן לפזר מעליהם כל מיני תוספות ולהניח אותן במרכז השולחן, כך שכל סועד אוסף לעצמו מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה.

רכיבים

לפנקייק

  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 1 מקל וניל או כפית של מחית וניל טהור
  • 1 כוס חלב
  • 75 גרם חמאה
  • לטיגון הפנקייק, עוד 25 גרם חמאה מומסת
  • 200 גרם בייקון
  • סירופ מייפל טהור איכותי

הוראות הכנה

בלילת הפנקייק: מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה.

טורפים את הביצים עם הווניל.

ממיסים את החמאה.

מוסיפים את החמאה המומסת לביצים, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.

שופכים את התערובת על החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בעזרת כף, רק עד שנוצרת בלילה אחידה.

מניחים בצד למשך 20 דקות.

בינתיים מטגנים את הבייקון במחבת עם מעט שמן על אש בינונית, עד שהוא מאוד קריספי. מוציאים לנייר סופג.

מחממים מחבת ברזל או טפלון רחבה ומוסיפים מעט חמאה, יוצקים את הפנקייקים למחבת ומטגנים על אש בינונית גבוהה, עד שהצד העליון מתמלא בבועות. 

הופכים בזהירות ומטגנים דקה נוספת.

מסדרים ערימה של פנקייקים בכל צלחת.

עורמים מעל את הבייקון הפריך ומגישים עם רוטב מייפל. אם מסתדר, מגישים ליד מילקשייק וניל סמיך ועשיר, להשלמת החוויה.

תגובות