מיונז פליאו ביתי נפלא וקל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מיונז פליאו ביתי נפלא וקל

בלי ביצים מפוסטרות, שמן קנולה ושאר חומרים מסוג E, השף נועם דקרס ממשיך במסע הפליאוליתי עם דברים שאפשר להכין בבית בקלות - מיונז למשל

דרגת קושי: קל
מיונז ביתי
דודו בכר

נכון, זה יותר יקר ממיונז תעשייתי והמהירות בה הוא מתקלקל מעצבנת. אבל איך אי אפשר להשוות בין ביצים מפוסטרות, שמן צמחי מעובד וכל מיני מספרי E לבין מיונז עשוי שמן זית, ביצים טריות וטעם נפלא.

בבואכם לקנות את המיונז הבא שלכם בסופר, אנא שימו לב למה שכתוב על האריזה  – כל מה שאני לא מכיר מקריאה על התווית, אני לא רוצה אצלי בגוף. שומן צמחי מעובד אני גם לא רוצה בגוף שלי. זאת המצאה של המהפכה התעשייתית, לא של הטבע. שמן קנולה למאכל, למשל, הוא המצאה בת כמה עשרות שנים בסך הכל. שמן זית לעומת זאת, הוא מקדמת דנא. הרעיון של "מקדמת דנא" ושל "מהטבע" הוא שמוביל את תזונת הפליאו. הרבה ירקות, פירות, דגים, שומן מהחי ושמן בכבישה קרה מהצומח, בשר טוב, עשבי תיבול ועוד.

להכין מיונז או איולי בבית זה קלי קלות, כל מה שצריך זה בלנדר או מעבד מזון ואם אין לכם את זה אז הרווחתם גם אימון כושר בו ניתן להיעזר בקערה ובמטרפה.

המרכיבים הם פשוטים, בלי E, בלי שמן מזוכך, בלי מעכב חמצון ובלי חומרי טעם וריח. הכל מהטבע והכל טרי. שמן הזית צריך להיות מזן עם טעם עדין מאד. תמיד כדאי לקנות שמן זית אצל מישהו שמבין, כמו  שקונים בשר אצל קצב טוב.

נעם דקרס הוא שף בית האוכל הבריא ביסל'ה

21תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 7

רכיבים

3 חלמונים מביצים טריות מאוד או ביצה קשה אחת מהמקרר

שן שום אחת

כפית שטוחה של חרדל או חרדל גרגרים

2-3 כפות חומץ טבעי, לא משנה איזה

מלח לפי הטעם

300-400 מ"ל שמן זית מאיכות מעולה, חמיצות נמוכה וטעם עדין

הוראות הכנה

משתמשים בבלנדר ידני טוב עם כוס גבוהה (שבאה עם הבלנדר).

מניחים בכוס את הביצים, השום, חומץ, מלח וחרדל.

טוחנים בעזרת הבלנדר על מהירות גבוהה מאד.

מתחילים להוסיף את שמן הזית בזילוף דק תוך כדי ערבול במהירות גבוהה עם הבלנדר.

כאשר רואים שמתחיל להיווצר מרקם חלק ואחיד מגבירים את קצב הוספת השמן.

לא לפחד עם קצב הוספת השמן, הבלנדר יעשה את שלו, כל התהליך אמור להמשך עד דקה – דקה וחצי.

אפשר לאחסן במקרר עד 48 שעות, אבל זה יגמר לפני.

 

 

טיפים

שימו לב: באופן מפתיע החרדל האמריקאי שנראה הכי מעובד הוא הכי לא מעובד. תסתכלו טוב על התווית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות