מתכון

מוס שוקולד מריר טבעוני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
אוכל קינוח קינוחים ציה
מוס שוקולד מרירצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • כף וחצי זרעי צ'יה
  • כוס וחצי מים
  • 1 בננה בשלה, קלופה וחתוכה לקוביות גסות
  • 1 כף קוניאק
  • 200 גרם שוקולד מריר שבר לקוביות
  • חצי כוס קרם קוקוס או שמנת אורז המיועדת לבישול (ניתן להשיג בחנויות טבע)
  • לזרייה מעל: קוקוס, אבקת קקאו

הוראות הכנה

מערבבים בקערה צ'יה ומים, מכסים ומקררים לכמה שעות או ללילה במקרר. מעבירים למסננת, מערבבים בכף עץ עד שהנוזלים המיותרים ניגרו. מעבירים את הבננה והקוניאק לקערת מעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד קבלת מחית חלקה.

ממיסים שוקולד בבן מרי עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה. מורידים מהאש. מרתיחים בסיר קטן שמנת אורז (אפשר לחמם במיקרו) ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים היטב. מוסיפים לתערובת השוקולד את זרעי הצ'יה והבננה המעוכה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה.

מעבירים לכלי מרכזי או לכוסות אישיות ומצננים לפחות 4 שעות במקרר, עדיף ללילה. זורים אבקת קקאו ומעט קוקוס ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ