מתכון

מרק קר של צ'יה וקוקוס

מרק טבעוני קר נפלא בכיכובם של הצ'יה והקוקוס קל להכנה, בריא ומפתיע בטעמו המעודן. בקיצור, קינוח קיצי מושלם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קינוחי צ'יה
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

המרק הלבן מנוקד בנקודות שחורות קטנטנות ובו שוחים קוביות של פירות טריים יחד עם פירורי עוגיות ופקאנים מתוקים קצוצים, שאותם מוסיפים ממש לפני ההגשה. אלה תורמים את המתיקות, משום שבמרק עצמו אין סוכר כלל. ותודה לאורית ממסעדת זבולון 10 בתל אביב על הרעיון למנה.

רכיבים

  • 3 כפות צ'יה
  • 2.5 כוסות (625 מ"ל) מים
  • 1 פחית (400  מ"ל) חלב או קרם קוקוס
  • כף קמח קוקוס
  • 2 כוסות של תערובת פירות חתוכים קטן, כמו: נקטרינות, אפרסקים, משמשים, שזיפים, דובדבנים מגולענים, מנגו, פטל, אוכמניות, קוביות מלון או כל מה שיש בבית שהוא טרי, מתוק ולא רך מדי
  • 1 כוס תערובת של פירורי ביסקוויטים כמו לוטוס או אוראו, פירורי עוגיות פריכות, קוקוס קלוי, פקאן סיני קצוץ, שברי מרנג או כל מה שהוא מתוק, קראנצ'י וטעים
  • 6 קוביות קרח

הוראות הכנה

מערבבים בקערה צ'יה, מים, חלב קוקוס וקמח. מכסים ומקררים לילה במקרר. ממש לפני ההגשה עורמים תערובת של פירות טריים חתוכים יפה בכל קערת הגשה ומוזגים מעל את המרק הקר, רק עד כדי כיסוי. מוסיפים 1-2 קוביות קרח ומפוררים מעל שברי עוגיות ואגוזים. מגישים מיד. טעים לזרות מעל קורט קינמון.

תגובות