מלבי צ'יה וקוקוס טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מלבי צ'יה וקוקוס טבעוני

דרגת קושי: קל
מלבי צ'יה
לימור לניאדו תירוש

חשוב להגיש את המלבי קר־קר ולערום עליו פירות קיץ טריים ומתוקים. אגר־אגר, המכונה ביפנית קאנטן, הוא תחליף טבעוני, העשוי מאצות, שיכול להחליף ג'לטין. אפשר להשיגו בחנויות טבע ובחנויות המתמחות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

ל–6 מנות:

כף וחצי זרעי צ'יה

כוס וחצי מים
מכל (400 מ"ל) חלב קוקוס
חצי מכל (200 מ"ל) קרם קוקוס
2 כפות מי ורדים
2 כפות סוכר
כף וחצי פתיתי אגר־אגר (או כפית וחצי אבקה)
מגישים עם: פירות טריים כמו תותים, דובדבנים מגולענים או ענבים שחורים
6 כפות רוטב מלבי, קרם דה קסיס, גרנדין או פורט
לזרייה: 1 כף קוקוס, 1 כף פיסטוקים טבעיים קצוצים

הוראות הכנה

משרים צ'יה ומים למשך כמה שעות או לילה במקרר. מעבירים למסננת ומערבבים בכף עץ, עד שכל הנוזלים המיותרים ניגרו. מוזגים לסיר קטן חלב קוקוס, קרם קוקוס, מי ורדים, סוכר ופתיתי אגר אגר. משרים לרבע שעה. מעבירים את הסיר לכיריים ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהפתיתים נמסו והתערובת הגיעה לכמעט רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את זרעי הצ'יה, מערבבים ומעבירים לכוסות יפות. מצננים לילה במקרר. עורמים פירות טריים, 1 כף רוטב מלבי או קרם דה קסיס, מעט קוקוס ופיסטוקים קצוצים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות