מתכון

מלבי צ'יה וקוקוס טבעוני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מלבי צ'יה
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

חשוב להגיש את המלבי קר־קר ולערום עליו פירות קיץ טריים ומתוקים. אגר־אגר, המכונה ביפנית קאנטן, הוא תחליף טבעוני, העשוי מאצות, שיכול להחליף ג'לטין. אפשר להשיגו בחנויות טבע ובחנויות המתמחות.

רכיבים

  • כף וחצי זרעי צ'יה
  • כוס וחצי מים
  • מכל (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • חצי מכל (200 מ"ל) קרם קוקוס
  • 2 כפות מי ורדים
  • 2 כפות סוכר
  • כף וחצי פתיתי אגר־אגר (או כפית וחצי אבקה)
  • מגישים עם: פירות טריים כמו תותים, דובדבנים מגולענים או ענבים שחורים
  • 6 כפות רוטב מלבי, קרם דה קסיס, גרנדין או פורט
  • לזרייה: 1 כף קוקוס, 1 כף פיסטוקים טבעיים קצוצים

הוראות הכנה

משרים צ'יה ומים למשך כמה שעות או לילה במקרר. מעבירים למסננת ומערבבים בכף עץ, עד שכל הנוזלים המיותרים ניגרו. מוזגים לסיר קטן חלב קוקוס, קרם קוקוס, מי ורדים, סוכר ופתיתי אגר אגר. משרים לרבע שעה. מעבירים את הסיר לכיריים ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהפתיתים נמסו והתערובת הגיעה לכמעט רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את זרעי הצ'יה, מערבבים ומעבירים לכוסות יפות. מצננים לילה במקרר. עורמים פירות טריים, 1 כף רוטב מלבי או קרם דה קסיס, מעט קוקוס ופיסטוקים קצוצים ומגישים.

תגובות