עוגיות לינזר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות לינזר

דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום

נראה שעוגיית הסנדוויץ' עם ריבת התות האדומה באמצע תמיד היתה חלק מרשימת העוגיות שלנו, אך מקורה בכלל באוסטריה ולא סתם, היא התגלתה לראשונה במנזר בעיירה לינץ בשנת 1653. אמנם כיום היא זוכה לאין ספור גרסאות, אך הטארט לינזר המקורי היה עשוי מבצק חמאה עשיר עם שקדים, גרידת לימון וקינמון. הריבה במקור עשויה ממרקחת פירות יער, אך כמו כל דבר שהגיע לאמריקה, כל אלו קיבלו טוויסט קל ונוח יותר לעיכול.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

150 גרם קמח

2 גרם אבקת אפייה

45 גרם אגוזי לוז טחונים

קורט מלח

125 גרם חמאה

75 גרם אבקת סוכר

3 גרם תמצית וניל

ביצה

הוראות הכנה

לקלות את האגוזים הטחונים ולקרר.

במיקסר, בעזרת וו גיטרה, לערבב חמאה וסוכר.

להוסיף את הביצה (אם יש יותר מאחת, מוסיפים בהדרגה).

להוסיף את החומרים היבשים ולערבב עד להיווצרות בצק.

לא לערבב יותר מדי.

לקרר כ-20 דקות במקרר.

לרדד בעזרת מערוך לגובה של 0.5 ס"מ ולקרוץ ריבועים בגודל 4X4 ס"מ.

לסדר במגש ולאפות ב-170 מעלות 10-8 דקות.

הערות הקונדיטורית:

כאשר מסדרים את העוגיות על המגש יש לחורר כמחצית מהן באמצע. את העוגיות יש לאפות בשני מגשים נפרדים, את העוגיות השלמות במגש אחד ואת המחוררות במגש שני, על מנת לקבל אפייה שווה.

לאחר האפייה יש לפזר אבקת סוכר על העוגיות המחוררות ולזלף ריבה על העוגיות השלמות. בתום הפעולה מחברים עוגייה אחת מחוררת ועוגייה עם ריבה במרכזה יחד כמעין סנדוויץ'.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות