מתכון

עוגיות ויטראז'-פלורנטין

עוגיות שילדים מתים עליהן והמבוגרים מתרשמים מהן, שכן מדובר בעצם בעוגייה פריכה שנמסה בפה לסוכרייה. אם כך, מה יכול להיות רע?

מאיה רביבו, שפית קונדיטורית
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיה רביבו, שפית קונדיטורית
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

לבצק

  • 200 גרם קמח
  • 4 גרם אבקת אפייה
  • 1 גרם מלח
  • 1 גרם וניל
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 75 גרם אבקת שקדים
  • 115 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם ביצים

למסת הפלורנטין

  • 50 גרם סירופ גלוקוז
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • 50 גרם חמאה
  • 20 גרם פולי קקאו גרוס
  • 20 גרם שקדים משובבים
  • 20 גרם פיסטוק גרוס
  • 20 גרם פירות מסוכרים קצוצים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במעבד מזון מערבבים את החמאה החתוכה עם כל החומרים, מלבד הביצים, עד לקבלת פירורים קטנים.

כעת יש להוסיף את הביצים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.

את הבצק משטחים, עוטפים בניילון ומקררים.

נוטלים את הבצק, מרדדים אותו לעובי של 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

במרכזם של מחצית מהעיגולים קורצים עיגול נוסף בקוטר 5 ס"מ.

במרכז כל עיגול ריק מניחים כדור פלורנטין ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות, במשך 10-8 דקות.

הכנת הפלורנטין:

בסיר מביאים לחימום את סירופ הגלוקוז, הסוכר והחמאה עד להמסה מלאה.

מוסיפים פירות יבשים קצוצים, מערבבים ומסירים מהאש.

מקררים בכלי תוך כדי ערבוב.

יוצרים כדורים בהתאם לגודל העוגייה ומניחים אותם במרכזה.

תגובות