עוגיות ויטראז'-פלורנטין - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות ויטראז'-פלורנטין

עוגיות שילדים מתים עליהן והמבוגרים מתרשמים מהן, שכן מדובר בעצם בעוגייה פריכה שנמסה בפה לסוכרייה. אם כך, מה יכול להיות רע?

דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

לבצק:

200 גרם קמח

4 גרם אבקת אפייה

1 גרם מלח

1 גרם וניל

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

75 גרם אבקת שקדים

115 גרם אבקת סוכר

40 גרם ביצים

למסת הפלורנטין:

50 גרם סירופ גלוקוז

50 גרם סוכר דמררה

50 גרם חמאה

20 גרם פולי קקאו גרוס

20 גרם שקדים משובבים

20 גרם פיסטוק גרוס

20 גרם פירות מסוכרים קצוצים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במעבד מזון מערבבים את החמאה החתוכה עם כל החומרים, מלבד הביצים, עד לקבלת פירורים קטנים.

כעת יש להוסיף את הביצים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.

את הבצק משטחים, עוטפים בניילון ומקררים.

נוטלים את הבצק, מרדדים אותו לעובי של 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

במרכזם של מחצית מהעיגולים קורצים עיגול נוסף בקוטר 5 ס"מ.

במרכז כל עיגול ריק מניחים כדור פלורנטין ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות, במשך 10-8 דקות.

הכנת הפלורנטין:

בסיר מביאים לחימום את סירופ הגלוקוז, הסוכר והחמאה עד להמסה מלאה.

מוסיפים פירות יבשים קצוצים, מערבבים ומסירים מהאש.

מקררים בכלי תוך כדי ערבוב.

יוצרים כדורים בהתאם לגודל העוגייה ומניחים אותם במרכזה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות