מתכון

עוגיות פקאן שוקולד צ'יפס

עוד קלאסיקה של עולם העוגיות, שניתן לשחק בחומרי הגלם המרכיבים אותה: במקום פקאן אגוז לוז, או אולי בכלל להחליף את פצפוצי השוקולד בשוקולד לבן או מריר, מה שאוהבים

מאיה רביבו, שפית קונדיטורית
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
מאיה רביבו, שפית קונדיטורית
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגיות שוקולד צ'יפס
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 160 גרם סוכר חום כהה
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 גרם ביצים
  • 175 גרם קמח
  • 2.5 גרם מלח
  • 1.5 גרם סודה לשתייה
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • 200 גרם פקאן קצוץ גס

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת קרם חלק.

מוסיפים בהדרגה ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתייה ומערבבים.

מוסיפים שוקולד צ'יפס ופקאן קצוץ ומערבבים.

בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה יוצרים עיגולים מהתערובת ומניחים על מגש עם נייר אפייה. חשוב לשמור על רווח בין העוגיות.

מכניסים את המגש לתנור אפייה המכוון על 175 מעלות בטורבו למשך כ-10 דקות.

מוציאים, מצננים, מגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ