מתכון

קינוח של אורז דביק תאילנדי - קאו-טום מט

קינוח מסורתי על בסיס אורז דביק וחלב קוקוס מאודים בעלי בננה

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קאו-טום מט, קינוח אורז

רכיבים

  • שני עלי בננה (לא הקליפות) – להפריד משדרת העלה
  • כוס של סטיקי רייס (אורז דביק). להכנה: משרים את האורז שלוש שעות במים. לאחר מכן מאדים 15 דקות
  • פחית חלב קוקוס
  • 7-8 כפות סוכר
  • שתי בננות

הוראות הכנה

מייבשים את עלי הבננה בשמש כשלוש שעות.

מבשלים את האורז הדביק עם חלב הקוקוס והסוכר כרבע שעה על אש נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב (עד שחלב הקוקוס והאורז מתאחדים). מקררים.

מנקים את עלי הבננה שייבשנו וחותכים אותם לרצועות בגודל של 20 ס"מ על 20 ס"מ.

את התערובת שבישלנו מניחים על כל משטח במרכז (ברוחב של 3 ס"מ).

חוצים את הבננות לרבעים ומניחים כל חתיכה במרכז של כל התערובת. מגלגלים כרול. סוגרים בעזרת קיסם (מי שמתעקש על אופן ההכנה האותנטי קושר את העלים).

מאדים את הרולים כחצי שעה. ניתן גם להניח על הגריל. באופן הזה יש להשתמש בשכבה נוספת של עלה.

תגובות