נזיד אורז של בית תאילנדי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון נזיד אורז של בית תאילנדי

נזיד אורז עשיר שיכול להיות ארוחה בפני עצמו, רק משנים את התוספת: טופו, בשר קצוף או עוף

דרגת קושי: קל
קאו טום – נזיד אורז
דודו בכר

נזיד אורז עשיר. מתאים מאוד גם לילדים ולתינוקות, משביע ומתעכל טוב וכמובן מאוד בריא. מנה שמתאימה לארוחת צהריים, ארוחת ערב ואפילו לארוחת בוקר עם ביצה טרופה. כאן מובאת גרסה עם עוף קצוץ. באותה מידה אפשר להמיר את העוף בבקר קצוץ, בשרימפס או בבשר לבן. בתאילנד נוהגים להגיש נזיד זה גם בגרסה צמחונית עם טופו.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לארבעה סועדים:

100 גרם אורז לבן

200 גרם כרעי עוף קצוצות

חופן גדול של עלי כרוב סיני חתוכים לרצועות גסות (אפשר להמיר בכרוב לבן)

גבעול של בצל ירוק קצוץ

5-7 גרם ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים דקים

חופן כוסברה טרייה קצוצה

7-8 שיני שום קצוצות ומטוגנות בהרבה שמן (80 מ"ל) עד השחמה עדינה (לא לשרוף)

מלח

סויה בהירה

הוראות הכנה

מנקים את האורז ומסננים פעמיים. מבשלים את האורז בסיר עם ליטר וחצי מים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים את האורז (לא מאדים) עד ריכוך, כ-25 דקות. אמור להתקבל אורז מבושל, לא דייסתי, עם מספיק נוזלים למרק / נזיד. מוסיפים את העוף הקצוץ, מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים כחצי כפית מלח, טועמים ומאזנים עם 3-4 כפות סויה. בזמן האכילה נהוג להגיש עם סויה בהירה בצד וכל אחד מוזמן להוסיף על פי טעמו האישי. מוסיפים את הכרוב הסיני ומבשלים כדקה נוספת. מעבירים לקערת מרק ומוסיפים בצל ירוק, כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר ושום מטוגן יחד. מומלץ לטפטף כמה טיפות מהשמן שבו טוגן השום, לקבלת ארומה מקסימה. מגישים לצד פלפלים בחומץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות