מתכון

קאו פאד - אורז מטוגן של בית תאילנדי

אורז מוקפץ בווק עם ירקות ועוף שיחזיר אתכם לטיול לתאילנד. מנה של השף יריב מלילי מהמסעדה בית תאילנדי

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קאו פאד (אורז מטוגן)
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • כחצי ק"ג אורז מאודה (ללא שמן)
  • 2 ביצים
  • 300 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
  • עגבנייה בינונית פרוסה לשמונה
  • 2/3 בצל פרוס עבה
  • ראש ברוקולי קטן, מחולק לפרחים
  • 2 גבעולים בצל ירוק
  • ניתן להוסיף לפי החשק: כרוב, גזר, מלפפון, קישוא אקסטרה אקסטרה אקסטרה
  • חצי כפית מלח
  • 4-5 כפות סויה בהירה (פורמולה 1)
  • 5-6 כפיות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 2 חצאי לימון

הוראות הכנה

בווק על אש גבוהה מחממים את השמן ומקשקשים פנימה ביצה עד דרגת מדיום וול. מוסיפים את העוף ומבשלים עד 70 אחוז. מוסיפים את האורז ומערבבים למשך כדקה וחצי. מוסיפים את הברוקולי, הבצל והעגבנייה (ירקות קשים) עם הסוכר והמלח למשך כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את הסויה וממשיכים לבשל תוך ערבוב למשך עוד דקה וחצי. מוסיפים את הבצל הירוק, מכבים את האש ומגישים לצד פלחי לימון. מומלץ לאכול בליווי פלפל שאטה כתוש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ