עלי גפן סוריים ברוטב חמוץ-מתוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עלי גפן סוריים ברוטב חמוץ-מתוק

לא כזה מסובך: כך תכינו בעצמכם עלי גפן כמעט כמו במקור

דרגת קושי: בינוני
עלי גפן סוריים ברוטב חמוץ-מתוק
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

50 עלי גפן טריים

כף שמן זית

חצי לימון פרוס בקליפתו

2 עגבניות פרוסות

למלית:

כוס אורז

200 גרם בשר טחון

חצי כוס נענע טרייה קצוצה

2 כפות צנוברים קלויים

כף תרכיז רימונים

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית פלפל אנגלי

חצי כפית נענע מיובשת

לרוטב:

מיץ מלימון אחד

כף רסק עגבניות

כוס וחצי מים רותחים

2 כפות תרכיז רימונים

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

חצי כפית סוכר

עלה דפנה

הוראות הכנה

חולטים את עלי הגפן במים רותחים, כ-3 דקות. שוטפים במים קרים ומסננים. מסירים את הגבעול בעזרת סכין. מערבבים את חומרי המלית. מרפדים סיר משומן קלות בפרוסות לימון ומעל בפרוסות עגבנייה. מניחים עלה, כשנימיו כלפי מעלה, על גבי קרש חיתוך ומניחים במרכז כחצי כף מלית. מקפלים את שולי העלה משני הקצוות לכיוון המרכז ומגלגלים תוך כדי הידוק, לכיוון הקצה העליון של העלה. מסדרים בסיר את עלי הגפן הממולאים עם הפתח כלפי מטה, בצפיפות.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. יוצקים מעל העלים הממולאים. מביאים לבעבוע קל. מניחים צלחת הפוכה מעל העלים, מכסים במכסה. מבשלים שעתיים על אש קטנה.

הממולאים במיטבם למחרת ההכנה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות