מתכון

סלט אורז פרא

אצלנו בבית קוראים לו "סלט פראי" בגלל אורז הפרא שנמצא בו, אתם פשוט יכולים להתענג על סלט מלא כל טוב ואפילו טיפונת בריא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט פראי

רכיבים

  • כוס אורז פרא
  • חצי כוס עדשים שחורות
  • בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
  • כף שמן זית
  • רבע כוס צימוקי אוכמניות
  • 5 משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
  • לרוטב:
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כפית חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן
  • חצי שן שום קצוצה
  • חצי כפית חרדל דיז'ון
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • להגשה:
  • טחינה גולמית
  • בצל ירוק

הוראות הכנה

מרתיחים ליטר וחצי מים בסיר בינוני. בוזקים פנימה את האורז, מבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה, ללא מכסה. מוסיפים את העדשים ומרתיחים בשנית. מסירים בכף את הקצף וממשיכים בבישול עוד 20 דקות. מסננים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מושחים את קוביות הבטטה בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים רבע שעה. מערבבים את כל החומרים, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים לצד טחינה גולמית ובצל ירוק צעיר.

תגובות