סלט אורז פרא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט אורז פרא

אצלנו בבית קוראים לו "סלט פראי" בגלל אורז הפרא שנמצא בו, אתם פשוט יכולים להתענג על סלט מלא כל טוב ואפילו טיפונת בריא

דרגת קושי: קל
סלט פראי
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס אורז פרא

חצי כוס עדשים שחורות

בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות

כף שמן זית

רבע כוס צימוקי אוכמניות

5 משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

3 כפות מיץ לימון

כפית חומץ בלסמי

1 כף סילאן

חצי שן שום קצוצה

חצי כפית חרדל דיז'ון

חצי כפית מלח גס

חצי כפית פלפל גרוס

להגשה:

טחינה גולמית

בצל ירוק

הוראות הכנה

מרתיחים ליטר וחצי מים בסיר בינוני. בוזקים פנימה את האורז, מבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה, ללא מכסה. מוסיפים את העדשים ומרתיחים בשנית. מסירים בכף את הקצף וממשיכים בבישול עוד 20 דקות. מסננים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מושחים את קוביות הבטטה בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים רבע שעה. מערבבים את כל החומרים, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים לצד טחינה גולמית ובצל ירוק צעיר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות