מאפינס תפוזים ושקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפינס תפוזים ושקדים

תפוזי ומלא בניחוחות הדריים, מאפינס כזה עוד לא אכלתם. הבונוס: הוא נטול קמח

20 יחידות דרגת קושי: קל
מאפינס תפוזים ושקדים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

2 תפוזים קטנים (למיץ), שטופים היטב במים וסבון

6 ביצים, בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

3 כוסות (300 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כפות שבבי שקדים

הוראות הכנה

מניחים את התפוזים בסיר בינוני, מוסיפים מים עד שלושה רבעים מגובה התפוזים. מבשלים ברתיחה עדינה כ-40 דקות, מגלגלים מדי פעם את התפוזים. מצננים.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות בינונית את הביצים והסוכר כ-10 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות. חוצים את התפוזים, מסירים את העוקץ, הגרעינים והליבה. חותכים לקוביות ומרסקים במעבד מזון למחית גסה.

מעבירים לקערה. מוסיפים כוס וחצי מקצף הביצים לרסק התפוזים.

מקפלים ידנית את השקדים וקליפת התפוז לתוך הקצף הנותר בקערת המערבל, ולאחר מכן בשלוש פעמים את רסק התפוזים.

משמנים תבנית שקעים של מאפינס או מיני קוגלהוף בחמאה ומפזרים שבבי שקדים. יוצקים את הבלילה עד לגובה שני שלישים מהתבנית ואופים 20 דקות. מגישים כשהצד התחתון עם שבבי השקדים כלפי מעלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות