מתכון

מאפינס תפוזים ושקדים

תפוזי ומלא בניחוחות הדריים, מאפינס כזה עוד לא אכלתם. הבונוס: הוא נטול קמח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 יחידות
מאפינס תפוזים ושקדים

רכיבים

  • 2 תפוזים קטנים (למיץ), שטופים היטב במים וסבון
  • 6 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות (300 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 3 כפות שבבי שקדים

הוראות הכנה

מניחים את התפוזים בסיר בינוני, מוסיפים מים עד שלושה רבעים מגובה התפוזים. מבשלים ברתיחה עדינה כ-40 דקות, מגלגלים מדי פעם את התפוזים. מצננים.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות בינונית את הביצים והסוכר כ-10 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות. חוצים את התפוזים, מסירים את העוקץ, הגרעינים והליבה. חותכים לקוביות ומרסקים במעבד מזון למחית גסה.

מעבירים לקערה. מוסיפים כוס וחצי מקצף הביצים לרסק התפוזים.

מקפלים ידנית את השקדים וקליפת התפוז לתוך הקצף הנותר בקערת המערבל, ולאחר מכן בשלוש פעמים את רסק התפוזים.

משמנים תבנית שקעים של מאפינס או מיני קוגלהוף בחמאה ומפזרים שבבי שקדים. יוצקים את הבלילה עד לגובה שני שלישים מהתבנית ואופים 20 דקות. מגישים כשהצד התחתון עם שבבי השקדים כלפי מעלה.

תגובות