מתכון

עיג'ה - חביתת ירק עם פטרוזיליה ובצל ירוק

חביתת ירק ועשבי תיבול משגעת - בין אם בארוחת בוקר או ערב, בבית או בפיקניק, בפיתה או בצלחת, לא תוכלו להפסיק לאכול אותה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:3-4 מנות
עיג'ה - חביתה עם פטרוזיליה ובצל ירוק
עיג'ה - חביתה עם פטרוזיליה ובצל ירוקצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 4 בצלים לבנים

למלית

  • 5 ביצים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • כוס שמנת מתוקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור או לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • כף צנוברים

הוראות הכנה

מרתיחים ליטר וחצי מים בסיר גדול. מבשלים את הבצלים בשלמותם, לא קלופים, 20 דקות. מצננים מעט, קולפים וחוצים לשניים. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים את חומרי המלית ויוצקים לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס"מ. מניחים את חצאי הבצלים בעיגול, על גבי המלית, כשהצד הקמור כלפי מעלה. מפזרים את הצנוברים ואופים 20 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ