מתכון

דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים

מנה ראשונה נהדרת או ארוחה בפני עצמה - רוצו לשוק והביאו דלעת ערמונים והתחילו לבשל איתה

בל קפצן, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בל קפצן, שפית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
דלעת ערמונים עם סלט קינואה
דלעת ערמונים עם סלט קינואהצילום: דרימסטיים

רכיבים

  • 6 דלעות ערמונים זהות בגודלן
  • 200 גרם קינואה
  • 8 משמשים (מחוץ לעונה אפשר מיובשים) חתוכים לקוביות
  • 4 כפות סירופ מייפל
  • 50 גרם שבבי שקדים מולבנים
  • 4 כפות אגוזי מלך גרוסים
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • רבע כפית קינמון
  • כף חומץ אורז
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

קוטמים את הרבע העליון של דלעות הערמונים ושומרים את "הכובעים", אשר ישמשו להגשה.

באמצעות כף מרוקנים את הדלעת מהגרעינים, ומורידים גם מעט מבשר הדלעת.

מניחים את הדלעות בתבנית אפייה, מברישים אותן במעט שמן זית ואופים בתנור חם (עם הכובעים) כ-20 דקות עד להתרככותן.

מבשלים את הקינואה כ-15 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

מערבבים את הקינואה עם מייפל, שקדים, אגוזים, נענע, קינמון, חומץ אורז ושמן זית.

ממליחים ומפלפלים על פי הטעם. ממלאים את הדלעות בתערובת הקינואה, ומכניסים בחזרה לתנור לחמש דקות נוספות.

מגישים כל דלעת בצלחת הגשה אישית, כשלצדה ה"כובע".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ