סלט קינואה, ענבים ועוף - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט קינואה, ענבים ועוף

סלט נפלא, קיצי, מרענן ובריא

דרגת קושי: קל
סלט עם עוף חלוט
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

ל-6 מנות:

500 גרם חזה עוף (פרפר שלם חצוי לשניים) ללא העור והעצם, נקי מגידים

לחליטה:

1 ליטר מים

3 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ יין לבן

1 בצל קטן קלוף וחתוך לרבעים

2 שיני שום קלופות

צרור קטן של רוזמרין או תימין

1 כפית מלח גס

1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים

לסלט:

1 כוס קינואה

2 כוסות במיה, או שעועית ירוקה או תפרחות של ברוקולי צעיר

2 כוסות ענבים ירוקים חצויים

6 קישואים קטנטנים (באלדי) או 2 רגילים דקים פרוסים לעיגולים דקיקים (עדיף במנדולינה)

חופן נדיב של עלי ריג'לה או ארוגולה שטופים ומיובשים

1 ו-1/2 כוס עלי נענע, 
שטופים ומיובשים

10 בצלים ירוקים קצוצים 
לעיגולים דקים

100 גרם שקדים טבעיים 
חצויים לאורך

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

1 ו-1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את חזה העוף, מגבירים מעט את הלהבה עד רתיחה עדינה, מנמיכים ומבשלים על בעבוע חלש (חלש!) 15 דקות. מכבים ומשהים 20 דקות לפחות בנוזל החליטה. מוציאים את החזה בעזרת כף מחוררת (אפשר לשמור את הנוזל במקרר ולהשתמש בו בפעם אחרת), ומפוררים אותו לחוטים עדינים לפי מבנה הנתח. בינתיים, בסיר בינוני, מביאים לרתיחה מים, מוסיפים את הקינואה ומבשלים על רתיחה חזקה 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים היטב ומעבירים לקערה. אם משתמשים בבמיה, מקפיצים אותה במחבת עם מעט שמן זית 5 דקות. אם משתמשים בשעועית ירוקה או בברוקולי, חולטים אותם במים רותחים ל-5-3 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. מוסיפים לקערה את חוטי העוף ואת כל שאר חומרי הסלט, מתבלים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות