מתכון |

סלט קיסר עם עוף

המתכון הקלאסי לסלט קיסר מקבל עסיסיות נהדרת דווקא מהעוף ודרך עשייתו

עוף חלוט
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

אין קל וטעים מלהכין קרוטונים בבית: חותכים לחם לבן, אחיד או חלה לקוביות קטנות (ללא קרום הלחם), מושחים במעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס וקולים בתנור בחום נמוך (140 מעלות), עד שמשחים יפה. חשוב להקפיד על חסה צעירה ורעננה. אם החסה מעט עייפה, ניתן לאושש את העלים על ידי השריה במים קרים עם קרח.

רכיבים

לחליטה

לסלט

רוטב קיסר

הוראות הכנה

חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את חזה העוף, מגבירים מעט את הלהבה עד לרתיחה עדינה, מנמיכים ומבשלים על בעבוע חלש (חלש!) 15 דקות. מכבים ומשהים 20 דקות לפחות בנוזל החליטה. מוציאים את החזה בעזרת כף מחוררת (אפשר לשמור את הנוזל במקרר ולהשתמש בו בפעם אחרת), ומפוררים אותו לחוטים עדינים לפי מבנה הנתח. בינתיים, בסיר קטן, מביאים לרתיחה מים ובעזרת כף מניחים בזהירות את הביצים לסלט ומבשלים ברתיחה עדינה 7 דקות בדיוק. מעבירים את הביצים עם כף לקערה עם מים קרים. קולפים תחת הברז, רק לאחר שהביצים התקררו לגמרי (אני מחליפה את המים הקרים, לזירוז התהליך). שומרים עד השימוש בקערה עם מים: כך, כאשר נחצה את הביצים, החלמון יהיה רך במרכזו. מכינים את הרוטב: במעבד מזון עם להב מתכת מניחים את כל החומרים חוץ משמן הזית, מערבלים למשך דקה. מוזגים את שמן הזית בזילוף עדין תוך כדי ערבול. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד השימוש. מסדרים את עלי החסה בצלחת יפה, מניחים מעל את חוטי העוף ומוזגים את הרוטב. חוצים את הביצים ומניחים מעל, זורים עירית, קרוטונים ופרמזן ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ