מתכון

קרפצ'יו קישואים עם מוצרלה וקלמטה

מנת קיץ אולטימטיבית, רעננה וקלילה בכיכובו של הקישוא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קרפצ'יו קישואים וזיתים

רכיבים

  • 4 קישואים (הכי כדאי לשלב זוקיני וקישואים בלדי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
  • מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור
  • חופן עלי בזיליקום קרועים לפיסות עבות
  • 1 כדור מוצרלה מחלב בופאלו

לזיתים

  • 6 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים קטן
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 עגבנייה חצויה

הוראות הכנה

מחממים על להבה גבוהה מאוד מחבת פסים (חשוב שתהיה נקייה, ללא שאריות שומן) למשך 5 דקות, עד שהיא לוהטת היטב. בינתיים פורסים את הקישואים לפרוסות ארוכות ודקות (הכי טוב עם מנדולינה) וצורבים אותן על מחבת הפסים 2 דקות מכל צד או עד שיש פסי צריבה. מעבירים לקערה, מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ועלי בזיליקום ומעבירים לצלחת הגשה. מערבבים בקערה קטנה זיתים קצוצים, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים. חוצים את העגבנייה וסוחטים את תוכנה לקערה עם הזיתים (כמו שסוחטים מיץ לימון). קורעים מעל לקישואים פיסות מוצרלה עבות, מוזגים מעליהן את תערובת הזיתים ומגישים מיד.

תגובות