שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מדור אוכל לימור תירוש
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 3 זוקיני שטופים (מעט עבים)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף תמרהינדי
  • 1 כף סילאן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

לעוף

  • 1/2 כוס קינואה
  • 3 כפות שמן קנולה או תירס
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 60 גרם (5 כפות) פיסטוקים קלויים וקצוצים
  • 100 גרם (12-10 יחידות) משמשים מיובשים קצוצים
  • 2 כפות תמרהינדי
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 ו-1/2 כוס מים רותחים

להזלפה

  • 1 כף סילאן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את הזוקיני לאורכם ומניחים אותם בתבנית צלייה, הצד החתוך כלפי מעלה. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, תמרהינדי, סילאן, מלח ופלפל שחור ומברישים את הזוקיני. צולים 30 דקות. בינתיים מרתיחים מים בסיר בינוני (כמו פסטה), מוסיפים את הקינואה, מבשלים ללא כיסוי על רתיחה עדינה 8 דקות ומסננים (שומרים על מי בישול הקינואה). מחממים במחבת גדולה או בווק 3 כפות שמן ומטגנים בצלים עד השחמה קלה. מוסיפים עוף טחון ומטגנים עד קבלת תערובת פירורית והשחמת הבשר. מתבלים בכל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הקינואה, הפיסטוקים, המשמשים, התמרהינדי, הסילאן, מיץ הלימון וכוס ממי בישול הקינואה או מים רותחים (מתחילים עם כוס אחת ואם צריך מוסיפים עוד חצי כוס), מקפיצים 5 דקות, מכבים את האש ומתקנים תיבול. התערובת צריכה להיות לחה עם מעט מאוד נוזלים. מניחים את הזוקיני בצלחת הגשה, מניחים מעל את תערובת העוף, מזליפים מעט סילאן ומגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ