מתכון

קישואים מוקפצים עם גרגירי חומוס, נענע ויוגורט

קישואים מטוגנים קלות ואז מבושלים ברוטב חמצמץ של יוגורט. אז מי אמר שהקישוא הוא ירק חסר טעם?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קישואים עם יוגורט וגרגרי חומוס
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 4 קישואים בלדי שטופים ופרוסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור
  • חופן עלי נענע

ליוגורט

  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים)
  • 1/2 כוס יוגורט סמיך
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית נענע מיובשת
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לזרייה מעל

  • עלי נענע טריים

הוראות הכנה

מחממים ווק עם שמן זית ומקפיצים את הקישואים על להבה חזקה עד שישחימו יפה מכל הצדדים (8-5 דקות). מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי נענע, מקפיצים עוד חצי דקה ומסירים מהאש (לפעמים אני עוצרת פה, מתבלת בעלי נענע טריים וקצת ריקוטה וזהו — מעדן). מכינים את היוגורט: אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, מניחים את הגרגירים בקערה, מוזגים מים רותחים עד כדי כיסוי, ממתינים 3 דקות ומסננים. מערבבים בקערה: גרגירי חומוס, יוגורט, שמן זית, מיץ וגרידת לימון ואת שאר התבלינים ומערבבים. מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, מניחים מעל את היוגורט המתובל, מפזרים עוד עלי נענע ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ