מתכון

סלט ברזאולה

ירקות טריים שנותנים ניגוד מעניין לבשר הברזאולה המלוח מעט ומדובר בחגיגה. מתכון של השפים אלעד לוי ונדב נצר ממסעדת מיט-קיצ'ן

אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט ברזאולה
צילום: דודו בכר
אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

ברזאולה הוא נקניק מתובל וכבוש במלח, העשוי מנתח שלם של בשר. מומלץ להכין את הברזאולה מנתח של סינטה כתף בקר או מווייסבראטן – החלק העליון של הרגל האחורית.

הבשר עובר כבישה יבשה בתבלינים ובמלח. הוא מאבד נוזלים ומתייבש (התבלינים והמלח לא עוברים ישירות לבשר, אלא דרך בד). מכיוון שהבשר מלוח, חיברנו אליו ירקות טריים לעידון הטעמים.

רכיבים

לבראזולה

  • 250 גרם סינטה טרייה
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 1/4 כף זרעי כמון
  • 1/2 כף פלפל שחור טחון
  • 1/2 כף פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • 1 ק"ג מלח גס

לסלט

  • 1-2 חופני ארוגולה / מיקס עלי בייבי
  • 4 טבעות פלפל חריף
  • 5-7 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
  • 5-7 עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • צלפים עם גבעול לפי הטעם
  • 1-2 כפיות חרדל דיז'ון חלק (לפי הטעם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימונים סחוטים
  • 1 כפיות מלח דק (או לפי הטעם)

הוראות הכנה

הכנת הברזאולה: טוחנים את כל התבלינים מלבד המלח במכתש ובעלי, עד לקבלת תערובת אחידה. מפזרים את התערובת על הבשר בצורה אחידה, עד שכולו משוח בתערובת. עוטפים את הבשר בבד חיתול.

מניחים בקופסה מחצית מכמות המלח הגס. מניחים את הבשר על המלח ואת יתר המלח שמים מעל הבשר. מניחים על הקופסה עם הבשר קופסה נוספת (כדי ליצור לחץ) ומכניסים למקרר למשך 48 שעות.

הרכבת המנה: מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט, פרט לחרדל, ומערבבים.

מניחים את התערובת על צלחת ההגשה, ולצד הסלט שמים את החרדל.

תגובות