מתכון

סלט קרפצ'יו פילה בקר

כך הפך הקרפצ'יו ממנת פתיחה לסלט טעים, קליל וקר שיכול ללוות ארוחה במתכון של אלעד לוי ונדב נצר (שפים של מסעדת מיטקיצ'ן)

אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט קרפצ'יו פילה בקר
סלט קרפצ'יו פילה בקרצילום: דודו בכר
אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

כולנו מכירים את הקרפצ'יו – פרוסות נאות ודקיקות של בקר המוגשות בדרך כלל כמנת פתיחה עם עלי ארוגולה/רוקט, חומץ בלסמי ושמן זית. בחרנו להעניק למנה הקלאסית וריאציה אחרת ולשלב את הקרפצ'יו בסלט רענן. כך היא נהדרת למזג האוויר הקייצי ולאלו המעוניינים ביותר ממנה בשרית נטו.

רכיבים

  • 100 גרם פילה בקר פרוס דק (כמה שיותר דק)
  • עגבניית תמר חתוכה לשמיניות
  • 2 מלפפונים כבושים חתוכים לקוביות
  • 10 עלי פטרוזיליה
  • 2 צנוניות פרוסות דק
  • 5 עלי סלרי
  • 5 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 3 כפות רוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט

לרוטב

  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ דק
  • 1 כף אריסה
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • קורט מלח דק

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הבשר עם הירקות. מתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.

מניחים את התערובת בצלחת ההגשה ומוסיפים את הרוטב בנקודות, לפי הטעם.

תגובות