מתכון

איך מכינים בצק פיצה בסיסי?

סוד ההצלחה של פיצה טובה טמון בבצק. הכירו את המתכון הבסיסי שצריך לדעת להכנת בצק פיצה

ג'ורג'יו סופינו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פיצה של ג'ורג'יו סופינו
צילום: אילן מור
ג'ורג'יו סופינו, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

הבסיס לפיצה מוצלחת הוא הבצק. כשיש בסיס טוב אפשר להחליט על תוספות לפי החשק והדמיון

רכיבים

  • 250 גרם קמח ועוד קצת לקימוח
  • 1 כפית מלח
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית סוכר
  • 120 מ"ל מים פושרים
  • 30 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

מניחים את הקמח בקערת לישה. ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את הסוכר. לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים, יוצרים שקע במרכז הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים. לשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. יוצרים מהבצק כדור. מסמנים X עם סכין ומניחים בקערה. מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת הנפח). יוצרים מהבצק צורה של דסקית ומרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ. בצק זה ישמש בסיס לכל פיצה.

תגובות