מתכון

גלידת בננות טבעונית עם משמשים מיובשים ונענע

גלידה טבעונית ביתית, קלה מאוד להכנה בלי מכונת גלידה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בננות לטבעונים
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

לא אני המצאתי את זה, זה רץ ברשת כבר הרבה זמן, והחלטתי לנסות את כל הטעמים - עם שוקולד, טחינה גולמית, תמרים, חמאת בוטנים, אגוזים וגם עם פירות קפואים כמו מנגו, פסיפלורה, תאנים ועוד. האמת, שום דבר מאלה לא היה לי טעים. עד ששילבתי בגלידה עלי נענע: באחת כל הדבר הזה שקוראים לו גלידה טבעונית נהפך למרענן, טעים ואכן ראוי להתלהבות האינטרנטית הזאת. 

רכיבים

  • 3 בננות קלופות וחתוכות לעיגולים שהוקפאו כמה שעות
  • כף חלב קוקוס או חלב אורז (או חלב פרה, ריוויון או יוגורט)
  • 8 משמשים מיובשים קצוצים מושרים ל-10 דקות באמרטו, רום או וודקה
  • 10 עלי נענע שטופים מושרים ל-10 דקות במים קרים ומסוננים
  • לזרייה מעל: שבבי קוקוס קלויים או רגילים

הוראות הכנה

טוחנים את הבננות הקפואות וחלב הקוקוס במעבד מזון או בבלנדר (צריך בלנדר חזק) עד שמתקבל מרקם אחיד (מעט פירורי). זה לוקח כמה דקות ובהתחלה נראה שזה לא אפשרי, אבל הסבלנות משתלמת. מוסיפים את המשמשים ועלי הנענע ומעבדים עוד כמה שניות. אפשר להקפיא או להגיש מיד. אם מקפיאים, ממתינים 10 דקות לפני ההגשה. זורים שבבי קוקוס ומגישים.

תגובות