מתכון

גלידת בננות טבעונית עם אוכמניות ונענע

גלידת טבעונית ביתית מפתיעה בלי מכונה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
לימור תירוש בננות לטבעונים

רכיבים

  • 3 בננות קלופות וחתוכות לעיגולים שהוקפאו כמה שעות
  • כף חלב קוקוס (או חלב אורז או חלב פרה, ריוויון או יוגורט)
  • חצי כוס (100 גרם) אוכמניות קפואות (אפשר לקנות אותן כל השנה במרכולים במקפיא)
  • 10 עלי נענע שטופים, מושרים ל-10 דקות במים קרים ומסוננים

הוראות הכנה

טוחנים את הבננות הקפואות וחלב הקוקוס במעבד מזון או בבלנדר (צריך בלנדר חזק) עד שמתקבל מרקם אחיד (מעט פירורי). זה לוקח כמה דקות ובהתחלה נראה שזה לא אפשרי, אבל הסבלנות משתלמת ובסוף זה קורה, כמו קסם. בקיץ מעבדים מהר כדי שהבננות לא יימסו. מוסיפים את האוכמניות הקפואות ועלי הנענע ומעבדים עד קבלת מרקם אחיד. אפשר להקפיא או להגיש מיד. אם מקפיאים, ממתינים 10 דקות לפני ההגשה.

תגובות