מתכון |

מרק עגבניות צלויות וחלב קוקוס

מרק נהדר ויפה, במרקם קרמי וטעים להפליא. אחרי צליית העגבניות בתנור משימת קילוף העגבניות קלה באופן מפתיע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק עגבניות וחלב קוקוס
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 2 קילו עגבניות בשלות ושטופות
  • 2 ראשי שום
  • 4 שורשי סלרי בינוניים
  • (או 2 גדולים) קלופים
  • 4 שורשי פטרוזיליה קלופים
  • 1 אצבע שורש ג'ינג'ר גדולה קלופה (100 גרם לפני הקילוף,
  • 50 גרם אחריו)
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 ו-1/2 כפית מלח גס
  • 1 ו-1/2 כפית פלפל שחור גרס
  • 2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח דק
  • חופן עלי כוסברה לזרייה מעל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתבנית צלייה גדולה, מרופדת בנייר אפייה, עגבניות, ראשי שום בשלמותם, שורשי סלרי ופטרוזיליה קלופים וג'ינג'ר קלוף, מזליפים שמן זית, ממליחים במלח גס ומפלפלים (חלק מהמלח והפלפל יישאר בתחתית התבנית) וצולים שעה, קצת מעל למרכז התנור. מצננים עשר דקות. מעל תבנית הצלייה מקלפים את העגבניות (הנוזלים הניגרים בעת תהליך הקילוף יצטברו בתבנית). את השום סוחטים לתבנית ומשתדלים לרוקן אותו היטב מבשרו. על קרש חיתוך קוצצים את השורשים לקוביות גדולות. מעבירים את כל הירקות לסיר, כולל כל המיצים שנותרו בתבנית. מוזגים לסיר מים, חלב קוקוס, סוכר ומלח, מרתיחים ומבשלים מכוסה ברתיחה עדינה רבע שעה. טוחנים היטב ומסננים (לא לוותר). אם המרק הסמיך מדי מוסיפים מעט מים. זורים עלי כוסברה ומגישים בקערות קטנות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ