מתכון

עוגיות חמאה מושלמות

במרקם עדין של חול, פריכות ומתוקות - מדובר בעוגיות חמאה פשוט מושלמות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות חמאה ומלח שחור
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

"העוגיות המושלמות", כך בני גיא קורא להן. והן באמת מהז'אנר המושלם - פריכות, מתוקות במידה ובמרקם של חול עדין־עדין. קינוח נוסף בסדרת המתכונים מתוקים-מלוחים

רכיבים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
  • כף פרג לא טחון
  • כפית מלח שחור, אטלנטי או הימלאיה גרוס בינוני (מי שאוהב ומכיר את הז'אנר המלוח,
  • מוזמן להוסיף עוד חצי כפית)
  • לזרייה מעל: 3 כפות סוכר לבן או קנים

הוראות הכנה

בקערת המערבל החשמלי עם וו הגיטרה מערבלים חמאה ל-3 דקות. מוסיפים סוכר ומערבלים עוד 3 דקות. מוסיפים וניל, מערבלים ומכבים. מערבבים בקערה קמח מנופה, פרג ומלח ומוסיפים לקערת המערבל בבת אחת. מערבלים במהירות נמוכה ל-20 שניות בלבד. אם נותרו מצבורי קמח בצדי הקערה מטמיעים אותם ידנית בבצק בתנועות קיפול. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת הידיים יוצרים מהבצק מלבן ארוך וצר (35 על 5 ס"מ). עוטפים היטב בנייר האפייה ומעבירים למקרר ללילה. למחרת מעבירים לקרש חיתוך ופורסים עוגיות בעובי חצי ס"מ. אם הבצק התחמם והתרכך מעבירים למקפיא ל-10 דקות ואז ממשיכים בחיתוך. מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים את העוגיות שוכבות במרווחים זו מזו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, זורים מעל סוכר ואופים 20 דקות (אם במהלך הנחת העוגיות הן התחממו וקשה להעביר אותן, כדאי לשים אותן במקפיא ל-10 דקות ואז להמשיך בהנחה). מצננים את העוגיות האפויות בתבנית. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל.

תגובות