עוגת שוקולד קטנטנה עם טוויסט מלוח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שוקולד קטנטנה עם טוויסט מלוח

על התפר הדק שבין עוגה, מאפינס ובראוניז נמצאים המאפים הקטנים הללו המיועדים בעיקר למכורים לשוקולד

דרגת קושי: קל
מתוק מלוח מיני
לימור לניאדו תירוש

הקטנים האלה הם בתפר שבין עוגה לבראוניז ובין עוגייה למאפינס. מי שמכיר אותי יודע שיש לי חיבה עזה למיני מינים של מעדנים שהם בין לבין, לא ברורים ולא מתאימים לשום קטגוריה. והמיני האלה הם בדיוק כאלה, משמחים, רכים וטעימים במיוחד. באהבה לכל מכורי השוקולד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

ל-14-12 יחידות:

2 ביצים בטמפרטורת החדר

100 גרם (חצי כוס) סוכר
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס (50 גרם) אבקת קקאו משובח ומנופה
1/3 כוס (50 גרם) קמח מנופה
חצי כפית מלח דק
150 גרם  שוקולד מריר משובח קצוץ קטן (לפחות 60% מוצקי קקאו)
לזרייה מעל: כפית וחצי מלח אטלנטי או הימלאיה גרוס בינוני

הוראות הכנה

בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים קוביות מן החמאה הרכה ומערבלים היטב. מנפים לצלחת קקאו, קמח ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים מעט מאוד; גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג, זה מסתדר באפייה. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבלים קלות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לשעתיים מחוץ למקרר. אפשר לשמור את המסה במקרר ללילה, אבל אז יש להוציא מהמקרר שעה לפני האפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות. ממלאים תבנית שקעים מסיליקון (מאפינס קטנים או צילינדרים) ואופים 20 דקות. זורים מעט מלח על העוגות הקטנות והחמות. מצננים רבע שעה לפני ששולפים מהתבניות. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות