מתכון

מוס שוקולד וקרמל מלוח

מוס שוקולד אדיר - דחוס במידה, אוורירי, לא מתוק ולא מר (ויש גם פתרון למי שלא מחבב את הז'אנר המתוק-מלוח)

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מוס שוקולד וקרמל מלוח
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

סוד הטעם של המוס הנפלא הזה טמון במרקם שלו, חלק־חלק ונמס בפה. אם אתם מאלה שלא אוהבים את הז'אנר המתוק־מלוח, אפשר לוותר על המלח שבקרמל או להגיש את המוס רק עם דובדבני אמרנה.

רכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • חצי כוס (120 מ"ל) חלב
  • כף סוכר לבן
  • חלמון
  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לקרמל

  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כפית מלח אטלנטי
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות סירופ תירס (אופציונלי)

הוראות הכנה

להכנת המוס: ממיסים שוקולד בבן מרי (קערה שמונחת בתוך סיר עם מעט מים רותחים). בינתיים מרתיחים בסיר קטן חלב וסוכר, מערבבים ומוסיפים במתינות ותוך כדי ערבוב לשוקולד המומס. מצננים לחום גוף ומוסיפים את החלמון, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה (אבל לא קשה מדי) ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד. מעבירים לכלי מרכזי או לכוסות אישיות ומצננים שעתיים לפחות (נשמר נהדר במקרר עד שלושה ימים).

להכנת הקרמל המלוח: מרתיחים בסיר קטן שמנת מתוקה ומלח על אש קטנה. שמים במחבת בעלת תחתית עבה סוכר וסירופ תירס וממיסים אותם עד לקבלת צבע דבש כהה על אש בינונית גבוהה, תוך כדי ניעור המחבת מדי פעם. תהליך יצירת הקרמל נמשך 7-4 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) וחשוב להימנע מערבוב בכף. כאמור, יש רק לנער קלות את המחבת מדי פעם. כאשר הסוכר נהפך לחום כהה, מוסיפים בזהירות (הקרמל רותח) כף אחר כף של שמנת מתוקה רותחת עד סיום כל הכמות. בזמן הטמעת השמנת בקרמל מנערים את המחבת ללא הפסק. כאשר כל השמנת נבלעה בקרמל, מבשלים אותו חצי דקה ומכבים. מצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את המוס מהמקרר, מוזגים את הקרמל, זורים אם רוצים עוד מעט מלח אטלנטי ומגישים.

תגובות