מתכון

קנג גאי פיקנג פה

עוף גדוע בג'אנגל קארי

יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
קנג גאי פיקנג פה

רכיבים

  • 2 ק"ג כרעי עוף מפורקים לחמישיות (לבקש מהקצב)
  • 250 מ"ל ציר עוף
  • 20 חצילים תאיים חצויים לשניים
  • 10 גבעולי ריחן פרסי (עלים בלבד)
  • 2 כפות שמן

לקארי

  • 3 גבעולי למון גראס מחולקים ל-5
  • 20 עלי קאפיר ליים
  • 20 גרם שורש קארה צ'אי
  • 6 פלפלים ירוקים חריפים
  • 10 שיני שום
  • חצי בצל סגול קצוץ
  • 8 כפות נאם פלה
  • כפית סוכר

הוראות הכנה

מכניסים למכתש את כל מרכיבי הקארי וכותשים היטב בעזרת עלי.

מעבירים את מרכיבי הקארי לסיר/ווק עם כף שמן ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, 2 דקות. 

מוסיפים את העוף והחצילים וממשיכים לבשל כ-3 דקות. מוסיפים את הנאם פלה והסוכר ומעט מלח על פי הטעם ומבשלים עוד כ-2 דקות.

מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עם מכסה פתוח תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם סמיך (5 דקות).

לפני ההגשה מוסיפים את הריחן הפרסי לעוד דקת בישול.

תגובות