מתכון |

סלט שרימפס תאילנדי

סלט שרימפס תאילנדי עם אטריות שעועית שהולך נהדר עם ערב של שתייה ונקרא יאם וון סן קונג

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
יאם וון סן קונג
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 24 שרימפס קלופים
  • 16 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • גבעול סלרי עם העלים, פרוס באלכסון דק מאוד
  • בצל סגול חצוי ופרוס דק
  • 4 עלי כרוב סיני קצוצים דק
  • שני פלפלים חריפים ירוקים חצויים ללא גרעינים קצוצים דק (אופציונלי)
  • 5 כפות מיץ לימון
  • 8 כפות רוטב דגים
  • רבע חבילה של אטריות שעועית מושרות במים לפחות שעתיים
  • 12 גבעולי כוסברה קצוצים דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות רוטב סריראצ'ה ממזרח-מערב
  • 0.5 כף סוכר

הוראות הכנה

חולטים את השרימפס עם האטריות לרבע דקה, מסננים ומניחים בקערה.

מוסיפים את כל הירקות, ועליהם מזלפים את מיץ הלימון, רוטב הדגים והסוכר.

טועמים ומוודאים שיש מספיק רוטב בתחתית הכלי.

מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ