מתכון |

אטריות אורז שחור עם מנגו

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
אטריות אורז שחור עם מנגוצילום: דודו בכר
  • חבילת אטריות אורז שחור (250 גרם)
  • 3 גזרים חתוכים לגפרורים (בערך כוס וחצי)
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לגפרורים (בערך 2 כוסות)
  • חצי שקית נבטים סיניים (חצי חבילה, בערך 2 כוסות)
  • חצי כרוב סגול פרוס (בערך 3 כוסות)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 עלי באק צ'וי קצוצים
  • חצי חבילת כוסברה קצוצה (בערך חצי כוס)
  • ליים סחוט (אפשר גם לימון)
  • 2 מנגו חתוך לרצועות דקות
  • כף שמן קוקוס
  • 3 כפות רוטב סויה תמרי
  • כף שמן שומשום
  • חצי כפית קארי
  • פלפל קאיין או פפריקה חריפה לפי הטעם

1. מבשלים את הפסטה במים רותחים כדקה. לא יותר, כדי שלא תהיה רופסת. האטריות צריכות להיות חצי קשות, הן עוברות ריכוך נוסף בזמן ההקפצה. מוציאים ומקררים.

2. מחממים מעט שמן קוקוס בווק. מקפיצים את הפלפלים והגזר במשך 3 דקות.

מוסיפים את הכרוב, שום, נבטים, סויה וקארי וממשיכים להקפיץ עוד 3 דקות.

3. מוסיפים את האטריות, באק צ'וי, כוסברה, מנגו ושמן שומשום ומערבבים היטב. סוחטים את הליים פנימה.

4. מחלקים לקעריות ומקשטים ברצועות מנגו. מתקבלת מנה ססגונית, עשירה בטעמים שהמנגו מעשיר ומשדרג.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ