אגז בנדיקט קטן ומושלם - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אגז בנדיקט קטן ומושלם

חלה טרייה, גבינת גאודה מותכת, ביצה עלומה ורוטב הולנדז: כך תעשו את האגז בנדיקט המושלם

דרגת קושי: קל
אגז בנדיקט, ניר גוזמן, סיטארה
תומר אפלבאום

ניתן להגיש אגז בנדיקט על שלל מאפים כמו חלה, בריוש וקרואסון, עם מבחר תוספות כמו סלמון מעושן, חזה אווז מעושן, בייקון, תרד, גאודה, רטבי בשמל ועוד. אני מעדיף להגיש את הבנדיקט על חלה טרייה עם חזה אווז מעושן ואספרגוס או בתוך קרואסון חם עם גבינת גאודה מותכת, עגבניה, ביצה עלומה ורוטב הולנדז.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

לרוטב הולנדז:

250 מ"ל חומץ בן יין

1 כפית פלפל שחור שלם

טרגון

בצל שאלוט חצוי ופרוס

3 חלמוני ביצה

רבע לימון

200 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות

הוראות הכנה

רוטב הולנדז: מרתיחים את החומץ יחד עם הפלפל השחור השלם, הטרגון, בצל השאלוט ומצמצמים עד לחצי הכמות. בסיום, מסננים ומקררים.

במקביל מרתיחים סיר עם מים ומנמיכים לאש נמוכה.

בקערת ערבוב מערבבים את 3 החלמונים ו-2 כפיות מהחומץ המצומצם (את שאר החומץ ניתן לשמור בקירור או להשתמש בו כרוטב לסלט או ויניגרט) עד לקבלת מרקם קטיפתי.

כעת יש להוסיף קוביית חמאה ולהניח בסיר על סיר עם מים באש בינונית (בישול בן מארי).

יש להמשיך לערבב באופן ידני ולא לחמם את התערובת מעל ל-60 מעלות.

לאחר שהחמאה נמסה יש להוסיף עוד 2 קוביות חמאה ולהמשיך לערבב עד שכל החמאה נמסה, ואז להוסיף פלפל, מלח וטיפת לימון.

ביצים עלומות: להרתיח בסיר בינוני 2 ליטר מים ו-3 כפות חומץ בן יין. לאחר הרתיחה יש להנמיך את הלהבה.

כעת יש לשבור ביצה בכלי נפרד, לערבב את המים הרתוחים עד ליצירת מערבולת ולהוסיף ישר את הביצה.

זכרו, זמן ההכנה משתנה לפי חום המים. לכן הביצה צריכה להיות מוכנה כשהחלבון מבושל והחלמון נא לגמרי.

הרכבת המנה:

מניחים את חזה האווז על גבי החלה הטרייה, כשלצדו אספרגוס.

מעל מניחים את הביצה העלומה, מוסיפים כמות נדיבה של רוטב הולנדז ומגישים.

טיפים:

1: אם רוטב ההולנדז יהיה חם מדי, ייווצרו גושי חלמונים והמרקם יהיה גושי. לכן, אם הקערה מתחממת יתר על המידה כדאי להוריד אותה מעט מהאש ולערבב שלא מעל ללהבה.

2: יש לערבב את הרוטב כל הזמן ולתת לכל החמאה והשומן שלה להיקשר ורק אז להוסיף עוד חמאה. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם מים חמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות