מתכון

פריטטה משודרגת עם צ'וריסוס

הגיע הזמן להתקדם מסתם חביתה או אפילו אומלט לכיוון הפריטטה, רק הצטיידו במחבת חסינת חום שאפשר להכניס לתנור ובנקניקיות צ'וריסו

ניר גוזמן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ניר גוזמן, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פריטטה של השף ניר גוזמן

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 6 ביצים
  • 140 גרם נקניקיות צ'וריסו פרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • 100 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • ½ ענף קטן של רוזמין
  • 1 בצל סגול
  • 1 שן שום פרוסה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות שמן זית
  • מחבת חסינת חום

הוראות הכנה

מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.

מחממים מחבת (בקוטר 24) על להבה בינונית, מוסיפים 2 כפות שמן.

מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את פרוסות הנקניקיות ומטגנים עד שהנקניקיות מטוגנות 2/3 מהדרך, ואז מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, השום והרוזמרין. מערבבים בעדינות, כדי לא לרסק את תפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפטרוזיליה, ממליחים ומפלפלים.

בקערת ערבוב מערבבים את הביצים, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת ומערבבים היטב.

מיישרים במחבת חסינת חום בשכבה אחידה את תפוחי האדמה והנקניקיות. יוצקים מעל את בלילת הביצים, מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהפריטה מתייצבת בשוליה.

מעבירים את המחבת לתנור לעוד 10 דקות של אפייה, עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה בחלקה העליון. מצננים מעט ומגישים.

ניתן לשחק, לשנות ולשדרג את הפריטטה. למשל, לא להשתמש בנקניקיות ולהוסיף תרד, או עלי מנגולד, אספרגוס, בטטה ועוד.

תגובות