המבורגר פרגיות

בשר הפרגיות מושלם כאלטרנטיבה לבקר בהמבורגר

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
דורעם גונט
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
המבורגר פרגיות
המבורגר פרגיותצילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל סגול גדול, או שניים קטנים, קלופים ופרוסים דק
  • 700 גרם פרגיות קצוצות לקוביות
  • 2 כפיות חרדל
  • 4 כפות זיתים ירוקים מגולענים (כ-20 זיתים)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 12 משמשים מיובשים, קצוצים לקוביות קטנות

להגשה:

  • 4 לחמניות המבורגר עגולות
  • קטשופ
  • צרור עלי רוקט
  • עגבנייה בשלה, פרוסה דק

הוראות הכנה

מחממים במחבת כף אחת של שמן, ומטגנים את פרוסות הבצל בחום בינוני עד שיזהיבו, 5-10 דקות (שומרים להגשה 2-3 פרוסות דקות של בצל לא מטוגן). מניחים לבצל להצטנן.

מניחים במעבד מזון את העוף, החרדל, הזיתים, הפטרוזיליה, המלח והפלפל, וקוצצים בפעימות לפיסות קטנות (הכוונה לקיצוץ, ובשום אופן לא לטחינה. המהדרין יעשו את כל פעולת הקיצוץ בסכין חדה, במקום במעבד המזון).

מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים פנימה את המשמשים הקצוצים ואת הבצל המטוגן. מעצבים את התערובת לארבע קציצות גדולות בעובי של כ-2 ס"מ, ומניחים על נייר אפייה (למראה מקצועי מעצבים את הקציצות בתוך טבעת מתכת עגולה גדולה). מקררים את הקציצות שעה במקרר.

במחבת טובה מחממים את כף השמן הנותרת ומטגנים את ההמבורגרים בחום בינוני-גבוה, עד שיזהיבו יפה. הופכים ומטגנים להשחמה את הצד השני (2-3 דקות מכל צד).

מורחים את הלחמניות במעט קטשופ, מניחים מצע של עלי רוקט ומעליהם את ההמבורגרים. מסיימים בפרוסות עגבנייה ובטבעות בצל סגול חי. סוגרים את הלחמניות ואוכלים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ